TOEGANKELIJKHEID - The Life I Live festival
19778
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19778,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,cookies-not-set

TOEGANKELIJKHEID

THE LIFE I LIVE wilt voor iedereen toegankelijk zijn en streeft ernaar om al haar bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de verschillende faciliteiten op het terrein, het muziekprogramma en tijdelijke hinder die wordt veroorzaakt in de binnenstad.

 

Klik hier om alle onderstaande informatie te downloaden als PDF.

PODIUM LOCATIES
THE LIFE I LIVE Festival vindt plaats op verschillende plein in de binnenstad van Den Haag. Hier worden podia, festival barren, foodtrucks en toiletvoorzieningen geplaatst door de organisatie. Hieronder wordt in grove lijnen de indeling van het terrein omschreven zodat u zich kan voorbereiden op uw bezoek.

 

Lange Voorhout
Op het Lange Voorhout staan een podium, silent disco en foodcourt met terras. Het podium staat voor het museum Escher in het Paleis, speelrichting Kneuterdijk. Aan de overzijde van de bocht worden twee festival barren geplaatst. Ter hoogte van Bodega de Posthoorn staat een toiletgroep, bestaande uit chemische toiletten.

Rechts van het podium bevind het VIP gebied, rechts daarvan staat de EHBO tent, met hierbij een chemisch mindervalide toilet.

Op de lange poot van het Lange Voorhout staat de Silent Disco in een tent met een houtenvloer op het schelpenpad. In de nabije omgeving plaatsen wij verschillende foodtrucks met een picknick tafel terras.

Let op! deze locatie heeft van zichzelf veel hoogte verschillen en kan als slecht toegankelijk worden ervaren door rolstoel- en scootmobiel gebruikers en slechtziende. De route met de minste hoogte obstakels is over het schelpenpad.

Noordeinde
Tegenover het Paleis Noordeinde (het kantoor van de Koning) staat tegen de gevel van de Gotische Zaal het podium, speelrichting Paleis Noordeinde. Naast het monument voor het Paleis Noordeinde staan een foodtruck en de festivalbar. In de paleisstraat (wanneer u naar het podium kijkt, links) bevind zich een toiletgroep met een chemische mindervalidetoilet.

 

Hofvijver
Op de hoek van de hofvijver ter hoogte van de Plaats staat en klein podium aan de rand van de Hofvijver, speelrichting Plaats. Links van het podium staat een festival bar. Rechts van het podium langs de vlaggen staat een foodtruck.

 

Buitenhof
Op het Buitenhof ter hoogte van de McDonald’s staat het podium, speelrichting Gravenstraat. Waar gewoonlijk een Biesieklette staat, staan op woensdag 26 april twee festival barren. Rechts naast de ingang van het Corona Hotel staat de EHBO-tent en de toiletgroep met een chemisch mindervalidetoilet.

Let op! Op deze locatie kunt u normaal gebruik maken van een openbaar (mindervalide)toilet. Deze is op 26 april niet beschikbaar. Gedurende de op- en afbouw van het festival (vanaf 24 tot en met 27 april) is het toilet beschikbaar.

MINDERVALIDE TOILET VOORZIENINGEN   

De toiletgroepen op het Lange Voorhout (kneuterdijk zijde), Noordeinde en Buitenhof zijn voorzien van een chemisch mindervalide toilet. Op het Lange Voorhout (bij het podium) is het mindervalidetoilet geplaatst bij de EHBO tent, rechts van het podium.

Daarnaast kan er na aankoop van een consumptie gebruik gemaakt worden van de (mindervalide) toiletten bij Dudok, Novotel City Centre en McDonald’s. (Met dank aan Stichting VoorAll.)

Openbare toiletten: Station Den Haag Centraal

Let op! Tijdens het festival is het openbaar toilet op het Buitenhof niet beschikbaar.

 

ROLSTOELPLEKKEN
Het festival beschikt helaas niet over een rolstoelplatform bij de podia. De locaties Noordeinde, Buitenhof en Hofvijver zijn voor rolstoel, scootmobiel of rollator gebruikers het meest toegankelijk doordat er weinig tot geen hoogte verschillen zijn in het wegdek.

 

PARKEREN
Tijdens het festival is een deel van de Haagse binnenstad niet toegankelijk voor verkeer. Daarbij zijn verschillende algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat niet beschikbaar:

  • Schouwburgstraat, naast Het Nationale Theater
  • Smidsplein
  • Lange Voorhout 74
  • Lange Voorhout 5 (bij Diligentia)
  • Lange Voorhout 4 (bij Kloosterkerk)
  • Hoge Nieuwstraat 14
  • Hofweg 1
  • Noordeinde 130