PRAKTISCHE INFO - The Life I Live festival
17452
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17452,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,cookies-not-set

PRAKTISCHE INFO

TOILETTEN
POLBANDJES EN LOSSE ZITJES – Knoop een polsbandje om en maak voor €3,- de hele avond gebruik van de toiletfaciliteiten. Verkrijgbaar bij alle festivalbarren en toiletgroepen. Een los toiletbezoek kst €1,- per keer. Let op: pin only!

 

GEEN EIGEN DRANK MEE
THE LIFE I LIVE is een gratis festival, maar kost wel wat! Steun het festival en de horeca en haal je eten en drinken bij de festivalbarren, de bestaande horeca of bij een van de foodtrucks. Naast THE LIVE I LIVE viert ook de rest van Den Haag Koningsnacht waar de Haagse horeca iedereen een warm welkom heet!

 

PIN ONLY
THE LIFE I LIVE is PIN Only dit jaar! Sneller en veiliger voor iedereen. Gebruik je pinpas of telefoon om te betalen voor je drankjes en toiletten. Laten we er een geweldig feest van maken en betaal met gemak!

STATIEGELD

Bescherm het milieu door een klein bedrag extra te betalen voor een beker die je later kunt inleveren voor statiegeld.

Het statiegeldsysteem tijdens THE LIFE I LIVE is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Zo kunnen we afval verminderen en het milieu beschermen. Het werkt heel eenvoudig:

  • Bij het eerste drankje betaal je €1,- statiegeld per beker en €5,- statiegeld per pitcher.
  • Bij de volgende bestelling lever je de lege bekers en/of pitcher in en hoef je niet opnieuw statiegeld te betalen.
  • Aan het einde van de avond breng je je bekers en/of pitchers weer terug naar de bar of naar het inleverpunt op het Lange Voorhout en krijg je je statiegeld terug.

Doe mee en draag bij aan een betere wereld en een schoon Den Haag waar wij trots op zijn!
Wil je meer weten? klik dan hier

BEREIKBAARHEID

De binnenstad is tijdens LIFE I LIVE afgesloten voor autoverkeer, dus kom met de wandelwagen, op de fiets of met het OV. (En geef het ook door aan je bezoek van buiten de stad!)


FIETSEN
Zet je fiets tijdens THE LIFE I LIVE in een van de bestaande fietsstallingen in de binnenstad. Check Biesieklette voor hun extra capaciteit tijdens THE LIFE I LIVE. Stal je fiets in ieder geval niet dicht bij de podia, ergens op de wandelroutes en koppel ‘m vooral niet vast aan het hekwerk! Dat kan je namelijk je slot kosten.

 

De Biesieklette op het Buitenhof maakt tijdens THE LIFE I LIVE ruimte voor een podium. Op het Korte Voorhout wordt een tijdelijke extra fietsenstalling geplaatst.

Woont of werkt u in de Haagse binnenstad? Klik dan op de volgende link voor de bewonersbrief. 

 

OPENBAAR VERVOER

Gebruik het openbaar vervoer om naar THE LIFE I LIVE te reizen. En om weer naar huis te gaan! Vanaf 01:00 zet HTM nachtelijk vervoer in. Elk half uur vertrekken er vanaf het busplatform Centraal Station bussen die 6 routes rijden. De laatste bussen vertrekken om 04:00. Koop vooraf je LIFE I LIVE vervoersbewijs (€ 6,50) in de HTM Ticket app. Deze is beschikbaar vanaf woensdagochtend 26 april. Je OV-chipkaart kun je niet gebruiken voor dit speciale vervoer. Meer informatie op htm.nl/TLIL

 

Met de trein naar THE LIFE I LIVE Festival?
Je kunt zowel via Den Haag Centraal of Den Haag HS reizen. Goed voorbereid op pad?

  • Check vóór vertrek je heen én terugreis in de NS-App of op ns.nl.  NS rijdt de zogenaamde Oranjedienstregeling. Tijdens Koningsnacht en -dag rijden er op diverse trajecten meer of langere treinen en treinen kunnen vertrekken van andere sporen. ‘s Avonds laat terug naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.
  • Reis je met een OV-chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart (ook voor de terugreis). Reis je zonder abonnement, dan kun je ook in- en uitchecken met je betaalpas of mobiel bankieren-app op je smartphone. Je voorkomt dan lang wachten bij de kaartautomaat.
  • Ook geldt er een aantal speciale maatregelen in de treinen en op de stations. Zo is van woensdagavond 26 april 19.00 uur tot vrijdagochtend 28 april 7.00 uur het meenemen van alcohol naar het station of in de trein niet toegestaan.

Voor meer info kijk op ns.nl/koningsdag

 

TOEGANKELIJKHEID

THE LIFE I LIVE wilt voor iedereen toegankelijk zijn en streeft ernaar om al haar bezoekers zo goed mogelijk te informeren over de verschillende faciliteiten op het terrein, het muziekprogramma en tijdelijke hinder die wordt veroorzaakt in de binnenstad. Klik hier voor meer informatie.

77-Jungle_By_Night-TheLifeILive-Parcifal_Werkman