The Life I Live festival | PRAKTISCHE INFO
17452
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17452,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

PRAKTISCHE INFO

GEEN EIGEN DRANK MEE!

THE LIFE I LIVE is een gratis festival waar je aan bijdraagt door je drankjes bij de festivalhoreca of cafés in de binnenstad te halen. Een deel van de festivalbarren is dit jaar pin-only. Tijdens THE LIFE I LIVE wordt er trouwens ook goed voor de inwendige mens gezorgd met foodtrucks op alle podium-pleinen. Enne, zorg ook goed voor elkaar. Ook belangrijk.

 

TOILETTEN

Bij diverse podia ’s staan toiletgroepen. Voor € 2,00 kan je een Plas-Partout kopen waarmee je bij alle toiletgroepen terecht kan. De toiletgroepen staan op het Plein, Lange Voorhout, Buitenhof, Hofplaats en het Kerkplein.

 

BEREIKBAARHEID

De organisatie start maandag 22 april om 06.00 uur met de opbouw van het festival. In de nacht van 26 op 27 april, wordt een aantal locaties afgebouwd (Kerkplein, Buitenhof, Plein, Grote Markt, Hofvijver). Na afloop van de Koningsdagactiviteiten van THE LIFE I LIVE wordt het restant afgebouwd. Dit zal tot en met 28 april duren.

 

In verband met de veiligheid van bezoekers is vanaf 26 april 17.00 uur tot 27 april circa 05.00 uur de binnenstad niet meer toegankelijk voor autoverkeer. Het Lange Voorhout is vanaf 26 april 15:00 uur tot en met 27 april 00:00 uur niet toegankelijk voor autoverkeer. De ventweg van Kneuterdijk richting Tournooiveld is wel toegankelijk. Op Koningsdag is ook de Denneweg van 12:00 tot 20:00 uur afgesloten. Verder is de binnenstad gewoon bereikbaar met de auto.

 

Indien u bezoek krijgt van buiten de stad: houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad op 26 april en op 27 april gedeeltelijk is afgesloten. Adviseer uw gasten met het openbaar vervoer te komen.

 

5

OPENBAAR VERVOER

HTMbuzz zet vrijdag 26 april nachtbussen in
Gebruik het openbaar vervoer om naar The Life I Live te reizen, bijna alle trams en bussen komen in de omgeving van de binnenstad van Den Haag. Tram 2, 3, 4 en 6 stoppen zelfs in het hart van de binnenstad bij de halte Spui in de tramtunnel. HTMbuzz zet de hele avond extra bussen in om alle reizigers naar de binnenstad te brengen. Voor je terugreis rijden de laatste trams en bussen ongeveer om 24 uur. Blijf gerust langer want HTMbuzz zet de nachtbussen in vanaf de halte Centraal Station. Ze rijden vanaf 01.00 tot 05.00 uur over 6 routes door Den Haag, Wateringen, Rijswijk, Delft, Leidschendam-Voorburg, Nootdorp, Wassenaar en Zoetermeer. Je koopt je nachtbuskaartje voor 5 euro in de bus  of je checkt in en uit met je OV-chipkaart  of je gebruikt de HTM ticketapp voor een kaartje op je mobiel. Voor meer informatie over de routes en hoe je een kaartje koopt kijk je op  https://bit.ly/2uwinlV

Op zaterdag 27 april op Koningsdag rijden de bussen en trams volgens de vertrektijden op zaterdag.

De NS zet traditioneel weer extra treinen in. Wil je zeker weten dat je in het nachtelijk uur nog naar huis kunt? Check dan ns.nl.

Life-I-Live_Proost_dag-2_2048px_Wouter-Vellekoop-47

FIETSEN

Vergeet je fiets tijdens THE LIFE I LIVE niet in de bestaande fietsstallingen in de binnenstad te plaatsen. Biesieklette realiseert daarnaast extra stallingscapaciteit. Check hiervoor biesieklette.nl. Stal je fiets in ieder geval niet dichtbij de podia, in de loop en koppel ‘m niet vast aan het hekwerk dat wordt ingezet tijdens het festival.

 

TAXI’S

Taxi’s worden tijdens Koningsnacht niet toegelaten op het festivalterrein, de opstapplaatsen bevinden zich op de volgende reguliere taxistandplaatsen; Hoge Wal, Rijnstraat, hoek Mauritskade/Denneweg en op de Parkstraat is een extra evenemententaxistandplaats ingericht.

 

PARKEREN

Een aantal parkeergarages zal tijdens koningsnacht gezien hun locatie, na afzetting van het festivalgebied niet tot moeilijk bereikbaar zijn. Het betreft de volgende garages;

Markthof en Q-park Bijenkorf: Op 26 april vanaf 18.00 uur niet meer bereikbaar.

Q-park Grote Markt: op 26 alleen bereikbaar via de Prinsegracht, uitrijden aan de Prinsegracht zijde is de gehele avond mogelijk.

P1 Muzenplein – Fluwelen Burgwal: Op 26 april tot 18.00 uur is deze parkeergarage bereikbaar, uitrijden kan altijd.

Parking Heulstraat- Heulstraat: Op 26 april vanaf 18.00 is deze garage niet meer bereikbaar.

Pleingarage – Plein 25: Op 26 april vanaf 17:00 uur niet meer bereikbaar voor het publiek. Alleen vergunninghouders worden doorgelaten. Dit kan tot 18:00 uur, na dit tijdstip kan tot 5:00 uur, 27 april, niemand in- of uitrijden.

Museumkwartier – Korte Voorhout: Op 26 april vanaf 18:00 uur niet meer bereikbaar.

 

Op een aantal locaties is het van 25 tot en met 27 april niet toegestaan uw auto te parkeren. Er worden tijdig borden geplaatst op de desbetreffende plekken. Auto’s die zich na 18.00 uur nog op de aangegeven locaties bevinden worden helaas weggesleept tot buiten het festivalgebied.