PRAKTISCHE INFO - The Life I Live festival
17452
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17452,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

PRAKTISCHE INFO

NEEM GEEN EIGEN DRANK MEE

THE LIFE I LIVE is een gratis festival, maar kost wel wat! Haal daarom je eten en drinken bij onze festivalhoreca, de foodtrucks of cafés in de binnenstad.

(LET OP: Een aantal festivalbarren is pin-only!)

 

LOOPROUTES

Kijk op deze plattegrond voor de snelste en makkelijkste routes tussen de 8 verschillende podia.

 

TOILETTEN

Bij deze podia vind je extra toiletgroepen:

Lange Voorhout 1, Lange Voorhout 2, Noordeinde, Buitenhof en op het Kerkplein. Op de Grote Markt kan je van de bestaande toiletten gebruik maken. In de Boterwaag is  en rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Rolstoelvriendelijke & mindervalide toiletten:

Extra festivaltoiletten: Op het Lange Voorhout 1, Noordeinde, Buitenhof en op het Kerkplein

Openbare toiletten: Op het Buitenhof en Station Den Haag Centraal

Toiletten bij bestaande horeca (mits consumptie): Dudok, Novotel City Centre en McDonald’s. (Met dank @Stichting VoorAll.)

BEREIKBAARHEID

De binnenstad is tijdens LIFE I LIVE afgesloten voor autoverkeer, dus kom met de wandelwagen, op de fiets of met het OV. (En geef het ook door aan je bezoek van buiten de stad!)

 

FIETSEN

Zet je fiets tijdens THE LIFE I LIVE in de bestaande fietsstallingen in de binnenstad. Check  Biesieklette voor hun extra capaciteit tijdens THE LIFE I LIVE. Stal je fiets in ieder geval niet dicht bij de podia, ergens op de wandelroutes, maar koppel ‘m vooral niet vast aan het hekwerk!

 

OPENBAAR VERVOER

Gebruik het OV om veilig, makkelijk én goedkoop van en naar TLIL te reizen. De heenrit reis je met tram, bus en HTM-fiets. De terugrit ga je tot 00:00 uur via de reguliere dienstregeling. Nog niet uitgefeest? HTM zet speciale bussen in om je in de late uurtjes thuis te brengen. Vanaf busplatform Centraal Station vertrekken bussen ieder half uur, tussen 01:00 en 05:00 uur. Check www.htm.nl/TLIL

 

Met de trein?

Ga voorbereid op pad. 
·         Plan vooraf je reis van deur tot deur in de NS-App of op ns.nl. Check vervolgens je reis nogmaals kort voor vertrek voor het meest actuele advies.
·         Koop alvast online je vervoerbewijs. Zo voorkom je dat je lang moet wachten bij de kaartautomaat. Reis je met een OV-Chipkaart, laad dan vooraf voldoende saldo op je kaart.
·         ’s Avonds laat terug naar huis? Gok niet op de allerlaatste trein, deze kan erg druk zijn.
Hou er rekening mee dat je geen alcohol mag meenemen naar het station en in de trein van dinsdagavond 26 april t/m donderdagochtend 28 april.
Kijk voor meer informatie op ns.nl/koningsdag
 

TAXI

Taxi’s zijn niet toegestaan op het festivalterrein tijdens de Koningsnacht. Wel toegankelijke opstapplaatsen zijn: Hoge Wal, Rijnstraat, hoek Mauritskade/Denneweg.

 

PARKEREN

Binnen het festivalgebied is het van 26 tot en met 27 april niet toegestaan te parkeren. De borden worden tijdig geplaatst. Auto’s die zich op Koningsnacht na 18.00 uur en op Koningsdag na 12:00 uur nog op de aangegeven locaties bevinden worden helaas weggesleept tot buiten het festivalgebied. Dit geldt helaas ook voor de gehandicaptenparkeerplaatsen, deze zijn niet bereikbaar van 26 april vanaf 08:00 uur tot 27 april 00:00 uur.

 

Een aantal parkeergarages zijn na afzetting van het festivalgebied niet tot moeilijk bereikbaar:

Parking Heulstraat – Heulstraat: Op 26 april vanaf 18.00 is deze garage niet meer bereikbaar.

Pleingarage – Plein 25: Op 26 april vanaf 17:00 uur niet meer bereikbaar voor het publiek. Alleen vergunninghouders worden doorgelaten. Dit kan tot 18:00 uur, na dit tijdstip kan tot 5:00 uur, 27 april, niemand in- of uitrijden.

Museumkwartier – Korte Voorhout: Op 26 april vanaf 18:00 uur niet meer bereikbaar.

5