TEAM THE LIFE I LIVE TELT AF TOT KONINGSNACHT - The Life I Live festival
Haags festival op Koningsnacht, THE LIFE I LIVE 2023
Festival, Koningsnacht, den haag, fotografen, festivalfotografie
19469
post-template-default,single,single-post,postid-19469,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,cookies-not-set

Dit jaar staan onder andere Gotu Jim, Prins S. en De Geit, WIES, Babs en Sunfire op de podia op het Buitenhof, Noordeinde, Lange Voorhout en aan de Hofvijver. Ondanks fikse uitdagingen en met een kleinere opzet staat er een eigenzinnige line-up klaar. Scherpe toonzetting, schurende muziekkeuzes en een gemoedelijke sfeer zijn kenmerkend voor THE LIFE I LIVE: KONINGSNACHT en bestendigt hiermee de identiteit van Popstad Den Haag als broedplaats voor talent en authenticiteit.

MUZIKALE ONTDEKKINGEN
THE LIFE I LIVE is een ontdekkingsfestival voor de muziekliefhebber. En dat zien we terug in het eerste deel van de line-up met WIES, Wodan Boys, Prins S. en De Geit, Gotu Jim, Flaire, Babs, Mama Africa Sound System, Quiet Hollers, Sunfire, CHARLOT en Nik de Poser. THE LIFE I LIVE  presenteert een uitgebreid palet van genres op de festivalpodia. Denk aan rock, hiphop, soul, afrobeat, roots, blues, bluegrass, indie, beats, indiepop, beats en een smeltkroes van stijlen in de door PAARD gehoste Silent Disco op het Lange Voorhout. Al tien edities presenteert THE LIFE I LIVE tijdens Koningsnacht het geluid van nu en de toekomst en is trots dat dit jaar weer te kunnen doen. Met de stad en voor de stad. De Haagse muziekcultuur is uniek. Het belang om muzikaliteit, gedrevenheid en passie op een podium te zien onderschrijft ook Saskia Bruines (wethouder Financiën, Cultuur en Economie) en noemt als voorbeeld haar vrolijke ontdekking van Prins S. en de Geit op THE LIFE I LIVE 2022.

 

UITDAGINGEN
Door budgettaire uitdagingen is het festival minder groot van opzet. Er zijn geen festivalpodia op het Kerkplein en de Grote Markt. De evenementensector heeft te maken met personeelstekorten, inflatie en schaarste in productionele middelen, subsidies en sponsors. Toch staat er voor het publiek weer een bijzondere line-up klaar. Een klein productieteam werkt hiervoor nauw samen met veel partners in de stad. Naast het festivalprogramma zal ook de Haagse horeca in de binnenstad zich van haar beste kant laten zien en iedereen een warm welkom heten. De locaties van de podia zijn zorgvuldig uitgezocht, gepositioneerd en geprogrammeerd om de bezoekersstroom te stroomlijnen.

 

11 EDITIES THE LIFE I LIVE 
Den Haag heeft een rijke pophistorie. THE LIFE I LIVE is vernoemd naar de gelijknamige hit die de Haagse band Q65 in de jaren zestig scoorde. Met het koningsnachtfestival wordt jaarlijks Den Haag als popstad gevierd. Vanaf de start in 2011 is het een feest voor de stad en door de stad. Bands waar het rond gonst, die op het punt staan van doorbreken of onlangs doorgebroken zijn, acts met een verhaal, herkenbaarheid en aantrekkingskracht. De afgelopen jaren heeft het festival onder meer Chef’Special, Typhoon, Jett Rebel, Jungle by Night, Extince, Kensington, Jeangu Macrooy, Sef, Klangstof, Donnie, Son Mieux, Spinvis, My Baby, Kraantje Pappie, Daryll-Ann, Sven Hammond, Gallowstreet op de festivalpodia begroet. Dit jaar wordt het eerste hoofdstuk van het nieuwe decennium toegevoegd aan THE LIFE I LIVE.

 

THE LIFE I LIVE: KONINGSNACHT  
Woensdag 26 april 2023 | vanaf 19.00 uur
Binnenstad Den Haag | gratis toegang

 

THE LIFE I LIVE wordt georganiseerd door PROOOST, de Haagse organisatie die in het eerste weekend van september ook het Embassy Festival realiseert.  

AFTERMOVIE 2022

PLATTEGROND 2023 TLIL