POPUNIE - The Life I Live festival
19286
post-template-default,single,single-post,postid-19286,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

POPUNIE

The Life I Live en Popunie Live presenteren Rotterdams toptalent op jubileumeditie in Den Haag!  

Den Haag, de stad van vrede en recht, kan na twee overgeslagen edities trots de tiende editie van Koningsnacht vieren met het festival THE LIFE I LIVE. De edgy programmering van de THE LIFE I LIVE verandert de binnenstad in een dampende muziekstad; van (indie)pop tot hiphop, van blues tot rock, van soul tot funk, van elektronische muziek tot ska, eigenzinnig en vol ontdekkingen. THE LIFE I LIVE en Popunie Live zetten de samenwerking voort om opkomende artiesten uit de Maasstad buiten de stadsgrenzen een podium te bieden, om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’.  

Traditiegetrouw vindt THE LIFE I LIVE plaats op Koningsnacht en vormt daarmee een ideaal platform voor de Popunie Live acts GIAN, KUZKO en Arp Frique & Family om voor een groot publiek in de Haagse binnenstad op te treden. De acht podia van het festival staan op het Lange Voorhout, Kerkplein, het Buitenhof, bij de Hofvijver, tegenover Paleis Noordeinde en op de Grote Markt. 

GIAN
Roffa calling! Om precies te zijn hiphopduo Johnny Ray en Eddie Dukan, alias Gian, die hun springerige zangmelodieën voorzien van trapbeats, live-instrumentatie en dromerige teksten in een mengelmoes van Engels (een beetje) en Nederlands (veel). Muziek die de afgelopen jaren werd vastgelegd op een aantal singles, een EP en een album en live uitgevoerd wordt met dj, bassist en gitarist, terwijl Johnny elektronica en soms percussie voor zijn rekening neemt. Goed voor een vol en rijk geluid, waar zowel het publiek als de band zelf hard op gaat. Dat bleek al eens op het prestigieuze Noorderslag en gaat gegarandeerd ook op The Life I Live gebeuren. 

KUZKO
Ben je boos, pluk een roos. Ben je brak, luister naar Kuzko. Rotterdams feestelijkste jonge band pompt je bomvol adrenaline, dikke pretoogjes en een smile van oor tot oor. Vernoemd naar zangeres Dani alpacaknuffel, die de groep dan ook in veelvoud vergezelt, tot op het podium toe. Daar wapperen de donzige beestjes vrolijk mee met de springerige, lekker gekke indiepop vol muzikale verwijzingen naar eighties, nineties en noughties, in liedjes over party’s en crushes, maar ook met een sociaal hart en niet vies van het grote gebaar. Met een vuist vol singles en EP’s in de rugzak stuitert Kuzko je onweerstaanbaar tegemoet. 

Arp Frique & Family
Als je maar bij één act gaat dansen vandaag, dan kun je niet om Arp Frique & Family heen, het bonte gezelschap rond de Rotterdamse bandleider/componist Niels Nieuborg. Stilstaan bij hun kleurrijke multicultimuziek is net zo onmogelijk als lopen over water. Logisch, bij een repertoire waarin New Yorkse disco overvloeit in Kaapverdische funana, Braziliaanse funk of onweerstaanbare afrobeat, alles rijkelijk overgoten met een Surinaamse hete saus en – out of the box – freaky synthesizerriedels. Dus wapperen maar met die heupen en welcome to the colorful world of Arp Frique, om met de titel van hun debuutalbum uit 2018 te spreken. 

The Life I Live
Het gratis toegankelijke festival THE LIFE I LIVE vindt dit jaar plaats op dinsdag 26 april. Met jaarlijkse meer dan 200.000 bezoekers en artiesten spelend vanaf acht buitenpodia verspreid door de Haagse binnenstad is THE LIFE I LIVE een van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Gearriveerde artiesten worden afgewisseld met talenten van morgen, dwars door alle muzikale genres heen. Met dit jaar dus wederom een leuk aandeel Rotterdamse acts in de line-up! 

De rest van de line-up bestaat uit: Go_A (UA) • Paul Sinha • The Cool Quest • Jungle By Night  • POM • Personal Trainer • 4B2M • Fokke Simons • Three Little Clouds • Sarah-Jane • Tabass-co • DJ Prosciutto  • Druiprek (live) • Dazion (live) • Tjade (Bordello a Parigi) • Tsepo & Camiel Mereisonne • Yellofox • Tiny Legs Tim (B) • Herman Brock Jr. • Christine Tambakis & Friends (USA/UK) • Ragmob • Goat •Ismena • Haylid • HSG • Zuster Zonnebloem • Moyo • Benito • DJ Kevin Orduña  • SNIESTER presents: The Great Communicators • Prins S. en de Geit • Equal Idiots (B) • The Skatalites (JAM) • PAARD presents: Poptrash Soundsystem • Kiss All Hipsters • 80’s, 90s, nullies • Mama Africa Soundsystem • Mispoes DJ Team 

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis, Baroeg Open Air, Oerol, Grasnapolsky en The Life I Live! 

Klik hier voor meer Popunie Live. 

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.