POPUNIE - The Life I Live festival
19286
post-template-default,single,single-post,postid-19286,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,cookies-not-set

POPUNIE

THE LIFE I LIVE en Popunie Live presenteren Rotterdams toptalent tijdens Koningsnacht in Den Haag! 

Californische 70’s-Vibe 

Neosoul & alt.R&B  

Soulvolle hiphop meets afrobeat  

House-dj eert zwarte roots  

Den Haag, de stad van vrede en recht, presenteert met trots de elfde editie van THE LIFE I LIVE. De edgy programmering van de THE LIFE I LIVE verandert de binnenstad in een dampende muziekstad; van (indie)pop tot hiphop, van blues tot rock, van soul tot funk, van elektronische muziek tot ska, eigenzinnig en vol ontdekkingen. THE LIFE I LIVE en Popunie Live zetten de samenwerking voort om opkomende artiesten uit de Maasstad buiten de stadsgrenzen een podium te bieden, om zo een groter publiek kennis te laten maken met ‘het Rotterdamse geluid’.   

Traditiegetrouw vindt THE LIFE I LIVE plaats op Koningsnacht op 26 april. Hét ideale platform vopor live acts om voor een groot publiek in de Haagse binnenstad op te treden. ELEPHANT, SUZE IJÓ, DRAGONFRUIT en KAY SLICE staan onder andere door ondersteuning van de Popunie, geprogrammeerd op de vier podia op het Lange Voorhout, het Buitenhof, bij de Hofvijver en tegenover Paleis Noordeinde. 

 

ELEPHANT  

Nee, ze zijn niet uit Diergaarde Blijdorp ontsnapt, maar een Rotterdamse attractie is Elephant absoluut. Het zonnige indiepopkwartet trompettert pas een goed jaar publiekelijk aan de weg, maar kan al een groothandel beginnen in loftuitingen. Die enthousiaste reacties verzamelde Elephant zowel voor zijn debuutalbum ‘Big Thing’ als voor zijn optredens, met de showcase op Eurosonic Noorderslag 2022 als spectaculairste kers op de taart. Hun geheim? Misschien wel de onweerstaanbare Californische 70’s-vibe die hun warme, weemoedige en weldadige sound oproept, inclusief spatzuivere harmonyzang. Maar ook van een knerpende gitaarsolo zo nu en dan is Elephant niet vies. Laat die oren maar wapperen!  

 

SUZE IJÓ  

Of ze nu van usb draait of van vinyl, een optreden van de flamboyante Suze Ijó heeft altijd de juiste vibe. De Nederlandse house-dj betoont graag eer aan de zwarte roots van het genre en bouwt haar set op via jazz, gospel, soul, funk en disco, om via broken beats bij deephouse en aanpalende beats te belanden. Haar eigen West-Indische wortels spelen daarbij   

eenzelfde rol als de invloed van houseidolen als Ron Hardy en Theo Parrish. Haar muzikale bagage dankt ze ook aan haar werk bij de iconische platenzaak Clone Records, net als zij de trots van Rotterdam. Suze Ijó, make it happen! 

 

DRAGONFRUIT  

Smooth is een sleutelwoord bij Dragonfruit, de in neosoul en alternatieve R&B gedrenkte band uit Rotterdam. Muziek die smooth is als zijde maar wel met een bite. Net als de glaszuivere zang van frontvrouw Danique van der Vlugt, die stevig uit kan pakken als de muziek daarom vraagt. Maar er is meer dat het kwartet kenmerkt: de invloeden uit jazz en hiphop bijvoorbeeld, of de energie van de betere clubbangers. En niet in de laatste plaats de verrukkelijke catchiness van songs als ‘Know Better’, nieuwe single ‘Honeymoon Phase’ of het al meer dan een miljoen keer gestreamde ‘Wasted’. Vruchtbaar bandje.  

 

KAY SLICE  

Rotterdam is goed vertegenwoordigd op The Life I Live. Ook rapper/zanger Kay Slice verruilt de havenstad even voor de hofstad, maar er komt ook een stukje Ghana mee, waar zijn roots liggen. En dat vertaalt zich weer in de afrobeat van Ebo Taylor of die van Nigeriaan Fela Kuti, want Kay Slice werpt zich graag op als culturele ambassadeur van het hele Afrikaanse continent. De soulvolle hiphop van Amerikaanse voorbeelden als The Roots en Anderson .Paak vormt een andere rijke inspiratiebron, en in het totaalplaatje ontwaren we ook verwante stijlen als jazz, funk, highlife en dancehall. Dat kan allemaal maar één ding betekenen: partytime! 

 

The Life I Live Festival 

Op Koningsnacht (26 april) staan dit jaar staan onder andere Gotu Jim, MEROL, sor en Suze Ijó, Prins S. en De Geit, WIES, Babs en Sunfire op de podia op het Buitenhof, Noordeinde, Lange Voorhout en aan de Hofvijver. Met de DJ’s voor de Powered by PAARD – Silent disco op het Lange Voorhout, is de line-up voor THE LIFE I LIVE 2023 compleet. Check hier de gehele line-u met dit jaar dus wederom een leuk aandeel Rotterdamse acts! 

 

Gratis en gezellig 

Het gratis toegankelijke festival THE LIFE I LIVE vindt dit jaar plaats op woensdag 26 april. Met jaarlijkse meer dan 200.000 bezoekers en artiesten spelend op buitenpodia verspreid door de Haagse binnenstad is THE LIFE I LIVE een van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Gearriveerde artiesten worden afgewisseld met talenten van morgen, dwars door alle muzikale genres heen.  

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis, Baroeg Open Air, Oerol, Grasnapolsky en The Life I Live!  

Klik hier voor meer Popunie Live.  

Sena
Sena regelt de (naburige) rechten van muzikanten en producenten. Zij incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten een vergoeding wanneer hun muziek in het openbaar ten gehore wordt gebracht. Het Sena Performers Fonds zorgt ervoor dat alle artiesten die via Popunie Live optreden, eerlijk betaald worden.