SUCCESVOLLE NEGENDE EDITIE THE LIFE I LIVE FESTIVAL TIJDENS KONINGSNACHT EN -DAG - The Life I Live festival
De organisatie van het gratis toegankelijke muziekfestival THE LIFE I LIVE in Den Haag blikt terug op de meest succesvolle editie tot op heden. Het festival beleefde een vliegende start op Koningsnacht toen bij ondergaande lentezon het publiek massaal afkwam op de vele live optredens die plaatsvonden in de Haagse binnenstad. Zelfs op Koningsdag, toen men vreesde voor koud en nat weer, brak de zon regelmatig door een droog wolkendek en stroomde het stadscentrum vol met muziekminnend publiek. In totaal heeft het tweedaagse festival naar schatting tegen de 275.000 bezoekers op de been gebracht. Een gemoedelijke en gezellige sfeer liep hierbij telkens als een rode draad door THE LIFE I LIVE.
Festival, Koningsnacht, den haag
18559
post-template-default,single,single-post,postid-18559,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

–  Den Haag, 27 apr 2019  –

De organisatie van het gratis toegankelijke muziekfestival THE LIFE I LIVE in Den Haag blikt terug op  de meest succesvolle editie tot op heden. Het festival beleefde een vliegende start op Koningsnacht toen bij ondergaande lentezon het publiek massaal afkwam op de vele live optredens die plaatsvonden in de Haagse binnenstad. Zelfs op Koningsdag, toen men vreesde voor koud en nat weer, brak de zon regelmatig door een droog wolkendek en stroomde het stadscentrum vol met muziekminnend publiek. In totaal heeft het tweedaagse festival naar schatting tegen de 275.000 bezoekers op de been gebracht. Een gemoedelijke en gezellige sfeer liep hierbij telkens als een rode draad door THE LIFE I LIVE.

Spetterende optredens op het Lange Voorhout van o.a. Son Mieux, Donnie, A Mili, Sef en Fata Boom transformeerden tijdens Koningsnacht een van de mooiste lanen van Den Haag in een vredelievend kolkend festivalhart waar glimlachende gezichten het sfeerbeeld bepaalden. Live shows en dj-sets op iconische locaties als de Grote Markt, Kerkplein en het Plein konden eveneens rekenen op een grootse toeloop. Op Koningsdag vormden de optredens van Mr. Polska, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Sindicato Sonico en Moon Tapes de hoogtepunten.

Op het Radar Live podium bewees de nieuwe oogst aan Haagse bands een waardevol nieuw hoofdstuk toe te gaan voegen aan de historie van Den Haag als popstad. Vlakbij de plek waar de gebroeders de Witt in het verleden werden gelyncht, aan de Hofvijver tegenover de Gevangenpoort, klonk naast bluegrass de rauwe blues van ondermeer One White Dog. Een treffender locatie voor een flinke dosis vierkwartsmaat zielenpijn was haast ondenkbaar.

Het festival startte in 2011 en heeft als oogmerk een avontuurlijk muziekprogramma te presenteren met het geluid van nu en de toekomst. Sinds 2017 vindt THE LIFE I LIVE naast koningsnacht ook op Koningsdag plaats. Met de laatste klanken nagalmend wordt door organisator PROOOST Events alweer vooruitgeblikt op de volgende editie van THE LIFE I LIVE in 2020. PROOOST is eveneens de drijvende kracht achter Embassy Festival en UIT Festival Den Haag, beide in het cultuurweekend van 6 tot en met 8 september.

2019-04-26_Life-I-Live-5474
2019-04-26_Life-I-Live-6361
2019-04-27_Life-I-Live-7128

Foto’s: Wouter Vellekoop