THE CRAVE @ THE LIFE I LIVE - The Life I Live festival
Op de vorige editie van THE LIFE I LIVE werd met o.a. Intergalactic Gary en Hunee het elektronische podium op het Kerkplein geïntroduceerd. Een nieuwe traditie werd geboren, de rest was geschiedenis. En tradities zijn er om voort te zetten. Ook dit jaar zal tijdens koningsnacht elektronische muziek zegevieren op het Kerkplein.
Festival, Koningsnacht, den haag
18463
post-template-default,single,single-post,postid-18463,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

 -Den Haag,  11 apr 2019 –

Ook dit jaar is THE LIFE I LIVE weer een samenwerking aangegaan met The Crave om op het Kerkplein een programmering neer te zetten waar iedere liefhebber van elektronische muziek aan zijn trekken komt. In een prachtig stuk Den Haag met de Grote Kerk als backdrop komen hier grote namen uit de dance wereld samen om zo de Koningsnacht in stijl te vieren.

JEANS
19.30 – 21.00
Als het woord eclectisch nog niet bestond, dan moest het uitgevonden worden voor JEANS, de Haagse dj die zijn roots in hardcore en jungle en oude liefde voor hiphop, dub en raggamuffin lustig combineert met garage, techno, breakbeat, goa en electro. En daar een DDOS-aanval op je heupen van knutselt, met de ene banger na de andere beuker – maar wel voorzien van ademhappauzes als een moppie cosmic ambient of laidback dubreggae. Even meedogenloos als meedenkend dus, genoeg voor een residency in Het Magazijn, een functie als hoofdprogrammeur in Whoosah en PIP Den Haag én een spot op TLIL. Leggo!

PALMBOMEN II (LIVE)
21:00 – 22:00
Als op Koningsdag de zon niet schijnt, hebben we de avond ervoor altijd nog Palmbomen II, alias Kai Hugo, maker van aangenaam lome elektronicasoundscapes op zacht golvende housebeats. Muziek die je als een warme golfstroom om de voeten spoelt, terwijl je het bijbehorende briesje door je haren voelt waaien. Trippen zonder drugs als het ware, op het geluid van vooroorlogse synths en andere vintage apparatuur, die de Amsterdamse producer als een ekster om zich heen verzamelt. Twee albums boetseerde hij er al mee vol, net als anderhalve plaat met collega Betonkust. Maar er gaat niets boven levend groen.

AWANTO 3
22.00 – 22.30
Met Awanto 3 halen we eigenlijk dj/producer Steven de Peven in huis, al drie decennia een spin in het web van het Amsterdamse danceleven, met stapels releases, residencies en samenwerkingen (met o.a. Kid Sublime en Aardvarck, in Rednose Distrikt). Als Awanto 3 naait Steven van hetzelfde laken een pak, zij het van recentere snit, en staat vooral een feestje bouwen hoog op de agenda. Met een koffer vol house, disco, techno, booty, what not, zolang er maar soul in zit. En als z’n hoofd of de dansvloer ernaar staat – en dat staat het, let maar op – roerbakt-ie er ook nog acid, afrobeat of andere gekkigheid doorheen. Dans smakelijk!

YOUNG MARCO
23.30 – 01.00
Van Old Marco is nog geen sprake, maar de Amsterdamse dj/producer Young Marco loopt al een aardig tijdje mee. Aanvankelijk ondergronds, geleidelijk aan steeds zichtbaarder, dankzij zijn unieke mix van stijlen, variërend van protohouse tot afrobeat, van strenge techno tot Libische disco, van industriële jacktrax tot serene new age. Met één gemeenschappelijk resultaat: een dampende dansvloer vol gelukzalig bewegende ledematen. Daarbij houdt Marco’s reputatie als messcherpe selector gelijke tred met zijn faam als maker van hypnotiserende grooves, dus lamme benen gegarandeerd.