SNIESTER OP THE LIFE I LIVE - The Life I Live festival
Voor deze editie van THE LIFE I LIVE hebben we de handen ineen geslagen met dat andere toffe stadsfestival: Sniester.
Festival, koningsnacht, Koningsdag, den haag
18525
post-template-default,single,single-post,postid-18525,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

– Den Haag, 22 apr 2019 –

Voor deze editie van THE LIFE I LIVE hebben we de handen ineen geslagen met dat andere toffe stadsfestival: Sniester. Door sommigen werd het festival in het Haagse Popdistrict al gekscherend het ondeugende bastaardbroertje van THE LIFE I LIVE genoemd en eigenlijk kunnen we ons daar wel in vinden. Omdat er altijd wel raakvlakken in de onderlinge line-ups zijn en er nauw wordt samengewerkt, hebben we besloten het podium op de Grote Markt tijdens Koningsnacht om te dopen tot Sniester-stage. De acts die je er kunt zien – Banana Savannah, The Jerry Hormone Ego Trip, De Likt en The Void Union – zouden sowieso niet misstaan op de poster van het eigenzinnige festival met de kattenkop dat exact een maand na THE LIFE I LIVE (24 t/m 26 mei) plaatsvindt. En wat is er nou leuker dan een feestje vieren met de bliksemse telg uit de familie… én een hele berg wederzijdse vrienden? Juist, daarom!

Eenmalige Sniester-actie tijdens THE LIFE I LIVE!

Omdat het allemaal één groot feest is, gaan tijdens THE LIFE I LIVE de Sniester tickets eenmalig tegen gereduceerd ‘Blind Cat’ tarief over de toonbank.

Actieprijs: €17.50 voor een Sniester poes-partout (en twee dagen festivalplezier).
Te koop: tijdens THE LIFE I LIVE (26 en 27 april) bij de Sniestercaravan op de Grote Markt. En alleen daar.

Na THE LIFE I LIVE kosten de Sniester poes-partouts weer €27.50, nog steeds een schijntje voor meer dan 65 live acts!
Sniester vindt plaats van 24 t/m 26 mei a.s. in het Haagse Popdistrict.

Wie er staan op Koningsnacht op het Sniester podium op de Grote Markt?

BANANA SAVANNAH
19:45 – 20:30
Kleine beloftes worden groot. Vorig jaar showden we ze al in ons Skooltainerprogramma, ditmaal schitteren ze op een écht TLIL-podium: het Rotterdams-Haagse funkcollectief Banana Savannah, vijf groovemeisters sterk en het afgelopen jaar flink door de livewol geverfd. Nog altijd als onvermoeibare ambassadeurs van oldskool 70’s funk, in alle soorten en maten. Van de New Orleans-funk van The Meters via de politfunk van Curtis Mayfield tot de p-funk van Parliament en Funkadelic en beyond. En nog steeds onder charismatische aanvoering van superspits Jonathan Asabina. Dat wordt weer gaan met die banaan!

THE JERRY HORMONE EGO TRIP
21:00 – 21:45
The Jerry Hormone Ego Trip Swingt De Pan Uit! Da’s niet alleen de titel van het kersverse tweede album van deze Nederlandstalige rockers uit Roffa, maar vooral ook een waarheid als een koe. Wat wil je, met een oeuvre vol machtige meezingers met geile melodieën over tederheid, de kaketoekan, naakte meisjes en vrienden die nep, nep, nep zijn. Van een egotrip is trouwens geen sprake. Natuurlijk, frontman en kinderboekenschrijver Jerry Hormone tekent voor alle messcherpe teksten en heeft een stem als een kanon, maar de band telt vijf koppen en die spelen samen strak de planken uit het podium. Goud! Goud! Goud!

DE LIKT
22:15 – 23:15
Stijlgoeroe Arno Kantelberg zou een hartverzakking van hem krijgen, maar dat zal De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn ongetwijfeld aan z’n reet roesten. Zijn tokkieuitstraling is een niet onbelangrijk deel van de charme van Rotterdams fijnste hiphopcrew – het trio dat overal schijt aan heeft en zelfs de grootste chagrijn aan het springen krijgt. Zie Jordy van pure adrenaline over het podium stuiteren, rappend in plat Rotterdams bovenop de bouncende future funk van zijn twee vrolijke gabbers, met klappers als ‘Ja Dat Bedoel Ik’ en ‘Zelf Doen’. De sterren vallen er spontaan door van de hemel.

THE VOID UNION
23:45 – 00:45
Officieel zijn ze met z’n vijven, de band uit Boston die onder de naam The Void Union eer betoont aan de authentieke skasound. Maar in de praktijk, vooral op tour, is The Void Union net een zoete inval. Dus wordt het nog een verrassing met hoeveel man ze straks op TLIL staan, maar dat het een feestje wordt staat vast. Logisch natuurlijk, met zo’n instant vrolijke muziekstroming als ska, waarvan al je ledematen spontaan aan het skanken slaan. Net als bij die andere Jamaicaanse rootsstijlen als reggae, bluebeat en rocksteady, die deze Amerikanen óók uit hun pork pie-hat toveren. Kortom, alle rudeboys verzamelen!

sniesterxtlil-1