EMBASSY FESTIVAL OP KONINGSDAG - The Life I Live festival
De twee voorgaande edities hebben laten zien dat de bezoekers van THE LIFE I LIVE zich graag laten verblijden door de internationale wereldreis die het Embassy Festival biedt op Koningsdag. Culturele verbondenheid wordt hier gevierd met muziek, de universele verbinder.
Festival, koningsnacht, Koningsdag, den haag
18515
post-template-default,single,single-post,postid-18515,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

– Den Haag,  17 apr 2019 –

De twee voorgaande edities hebben laten zien dat de bezoekers van THE LIFE I LIVE zich graag laten verblijden door de internationale wereldreis die het Embassy Festival biedt op Koningsdag. Culturele verbondenheid wordt hier gevierd met muziek, de universele verbinder. Dit jaar voor het eerst op het Lange Voorhout, tevens de standplaats van het Embassy Festival zelf, welke dit jaar in september plaatsvindt. De dansschoenen mogen aangetrokken worden, de zonnige, blijde en endorfine-verhogende acts kunnen niet wachten om te starten. Cultuurliefhebbers kunnen dit jaar genieten van de volgende acts:

GITA BUHARI
13.00 – 13.45
Een zwak voor dromerig en melancholiek? Dan ben je bij Gita Buhari aan het perfecte adres. De Ghanees-Rotterdamse zangeres en haar band zweren bij hun relaxed dobberende combi van verleidelijke vocalen, zomerzwoele elektronica, zacht groovende baslijnen en minimalistische gitaarpatronen. Toch noodt het gemiddelde tempo meer tot dansen dan tot wiegen, zoals de vorig jaar verschenen debuutsingle ‘Mariama’ ook liet horen. Dat komt goed uit, op een feestelijke dag als vandaag. Dus strik je veters en vergeet Sade en Lianne La Havas – je nieuwe softsoulheldin heet Gita Buhari. Met de G van Great en Geweldig.

SINDICATO SONICO
14.15 – 15.00
Dat Belgen kunnen feesten, is geen geheim. Dat Spanjaarden, Mexicanen, Hondurezen en Cubanen dat nog tien keer harder kunnen evenmin. Gooi ze samen in een band en wat krijg je? Het ultieme feestbeest Sindicato Sonico, rechtstreeks uit de Latijns-Amerikaanse diaspora van Antwerpen. Zeven man en een vrouw sterk en na bijna twintig jaar on the road een zo geoliede partymachine dat zelfs de grootste droeftoeter er niet zonder grote grijns en spierpijn in de dansbenen vanaf komt. Voorproeven van hun smeltkroes van latin, ska, mariachi, funk en good old rock & roll, kan met hun titelloze album uit 2017. Voor de bijl!

TABANKA
15.30 – 16.15
Aan feestbands ontbreekt het zoals gewoonlijk niet op THE LIFE I LIVE, maar Tabanka is een verhaal apart, want louter toegewijd aan één muziekstijl, de funaná. Meer is ook niet nodig, want deze razendpopulaire Kaapverdische accordeonmuziek annex dans in tweekwartsmaat is opzwepender dan wat je doorgaans op de dansvloer hoort. Met z’n zevenen en in het spoor van funanálegende Bitori hangt de Rotterdamse migrantenformatie in hoog tempo de slingers op, en dan is het alleen nog maar een kwestie van je dansspieren de vrije loop laten om ondubbelzinnig te laten weten waar het feestje is. Deze show wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Live en Sena Performers.

ARP FRIQUE
16.45 – 17.30
Als je maar bij één act gaat dansen vandaag, dan kun je niet om Arp Frique heen, het bonte gezelschap rond bandleider/componist Niels Neuborg. Stilstaan bij hun exotic future sounds of the world is net zo onmogelijk als lopen over water. Logisch, bij een repertoire waarin New Yorkse disco overvloeit in Kaapverdische funana, Braziliaanse funk of onweerstaanbare afrobeat, alles rijkelijk overgoten met een Surinaamse hete saus. Dus wapperen maar met die heupen en welcome to the colorful world of Arp Frique, om met de titel van hun vorig jaar verschenen debuutalbum te spreken.

RIZAN SAID
18.00 – 18.45
Als we dan toch Koningsdag vieren, mag ook hij niet ontbreken: King Of Keyboard Rizan Said. Wereldberoemd in Syrië, en van alle muzikanten op TLIL gegarandeerd degene met de meeste, want honderden, plaatopnamen op zijn naam. Platen van anderen welteverstaan, onder wie Omar Souleyman en Acid Arab, want zelf maakte hij pas één album. Dat is wel meteen het perfecte visitekaartje, vol zwaar hypnotiserende dabke-dancebeats uit Syrisch-Koerdische bron, opgeleukt met begoochelende psychedelica en ratelpercussie. Live door Said uit één enkele synth getoverd, zoals onlangs op het ADE. Vorstelijk vertier.

foto-website-EFKD