EERSTE NAMEN BEKEND! - The Life I Live festival
THE LIFE I LIVE vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in Den Haag. Met meer dan 50 optredende artiesten en negen buitenpodia verspreid door de Haagse binnenstad is THE LIFE I LIVE een van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Gearriveerde artiesten worden afgewisseld met talenten van morgen, dwars door alle muzikale genres heen. Van indiepop tot nederhop, van rock tot soul en van wereldse muziek via elektronica naar dance. Ondanks de grootse opzet behoudt het festival zijn intieme karakter doordat verschillende ‘muziekdorpen’ zijn verspreid over de meest sfeervolle pleinen en lanen van Den Haag. THE LIFE I LIVE wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd.
Festival, koningsnacht, den haag
18103
post-template-default,single,single-post,postid-18103,single-format-video,bridge-core-2.1.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

– Den Haag, 5 mrt 2019 –

THE LIFE I LIVE vindt dit jaar plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 april in Den Haag. Met meer dan 50 optredende artiesten en negen buitenpodia verspreid door de Haagse binnenstad is THE LIFE I LIVE een van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Gearriveerde artiesten worden afgewisseld met talenten van morgen, dwars door alle muzikale genres heen. Van indiepop tot nederhop, van rock tot soul en van wereldse muziek via elektronica naar dance. Ondanks de grootse opzet behoudt het festival zijn intieme karakter doordat verschillende ‘muziekdorpen’ zijn verspreid over de meest sfeervolle pleinen en lanen van Den Haag. THE LIFE I LIVE wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd.

Foto credits: Wouter Vellekoop

EERSTE NAMEN
Tijdens de aankomende editie van THE LIFE I LIVE festival op Koningsnacht en –dag zullen er onder meer optredens zijn van Klangstof, Donnie, Son Mieux, Bokoesam, Sef, De Likt, Yin Yin, A Mili, Fata Boom, Magic Moon, Iguana Death Cult, Young Marco, JEANS, Arp Frique en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. De komende tijd worden er nog eens ruim 30 spraakmakende acts aangekondigd. In een later stadium wordt ook bekendgemaakt welke artiesten op welke dag zullen optreden. Alle optredens tijdens THE LIFE I LIVE zijn gratis te bezoeken.

ENKELE ACTS UITGELICHT
SON MIEUX: De aanloop was lang en voerde langs o.a. een 3FM Serious Talent Award, het halve vaderlandse clubcircuit, twee keer De Wereld Draait Door en even zo vaak THE LIFE I LIVE, maar nu staat de doorbraak van Son Mieux toch echt voor de deur. De stijlvolle synthipop van de Haagse indieband blinkt als nooit tevoren, zoals te horen op het kakelverse debuutalbum ‘Faire De Son Mieux’.

A MILI: Men zou haar kunnen kennen als backingzangeres van Jeangu Macrooy, maar A Mili koos er voor om uit zijn schaduw te treden. Terecht, zo bleek vorig jaar op de Popronde, waar haar Nederlandstalige, door soul, funk en hiphop geïnjecteerde urban pop deze Enschedese uit Paramaribo de publieksprijs opleverde. Ook op afgelopen editie van Eurosonic Noorderslag sloeg ze toe met twee shows en gooide hoge ogen.

SEF: Sef is ooit begonnen als lid van rapcrew Flinke Namen en vervolgens op eigen kracht naar BN-status doorgestoomd. Grote hits scoorde hij vooral met anderen, zoals The Opposites, Dio en Gers Pardoel, maar op zijn vier albums –van het succesvolle ‘De Leven’ tot het nieuwste ‘Excusez-Moi’– showt de Amsterdammer dat hij ook in zijn eentje de vrolijkste noot in nederhopland is.

KLANGSTOF: Ze wonnen al een Edison voor Beste Alternatieve Act en lanceerden een warm ontvangen debuutalbum. Maar Klangstofs grootste claim to fame tot nu toe is misschien wel dat ze in 2017 als eerste Nederlandse band op het toonaangevende Amerikaanse Coachella Festival geprogrammeerd stonden. Niemand binnen of buiten Nederland die indiesynthpop naar zulke hoogten tilt.

Foto credits: Anne-Marie Kok

RADAR LIVE
THE LIFE I LIVE hecht veel waarde aan de ontwikkeling van jong regionaal talent. Vanuit het hernieuwd opgezette talentenprogramma Radar Live wordt hier op een professionele manier invulling aan gegeven. Het traject wordt opgezet in samenwerking met Popradar Den Haag, de organisatie die zorgdraagt voor een levendige en diverse popscene in de Hofstad. Jonge artiesten die nét om de hoek komen kijken worden geselecteerd, gecoacht en klaargestoomd voor hun grote show op het Radar Live podium tijdens THE LIFE I LIVE op Koningsnacht. Geïnteresseerde acts kunnen zich vanaf heden opgeven via Radarlive@prooost.nl.

THE LIFE I LIVE
Vrijdag 26 april (Koningsnacht) & zaterdag 27 april (Koningsdag) 2019
Binnenstad Den Haag | 50 live acts | gratis toegang

Foto credits: Wouter Vellekoop