EMBASSY FESTIVAL @ KONINGSDAG - The Life I Live festival
Tijdens THE LIFE I LIVE wordt voor het tweede jaar op rij op KONINGSDAG een Embassy Festival podium opgetuigd. Het Embassy Festival is een internationale wereldreis van twee dagen die ieder jaar begin september op het Lange Voorhout plaatsvindt en wordt eveneens gerealiseerd door de organisatie achter THE LIFE I LIVE. Op de Hofplaats zullen de internationale klanken, zoals deze jaarlijks bij het Embassy Festival te vinden zijn, te horen zijn.
Festival, Koningsdag, den haag
18040
post-template-default,single,single-post,postid-18040,single-format-standard,bridge-core-2.1.4,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Tijdens THE LIFE I LIVE wordt voor het tweede jaar op rij op KONINGSDAG een Embassy Festival podium opgetuigd. Het Embassy Festival is een internationale wereldreis van twee dagen die ieder jaar begin september op het Lange Voorhout plaatsvindt en wordt eveneens gerealiseerd door de organisatie achter THE LIFE I LIVE. Op de Hofplaats zullen de internationale klanken, zoals deze jaarlijks bij het Embassy Festival te vinden zijn, te horen zijn.

Met BOKA DE BANJUL waan je je even in West-Afrika met de Gambiaanse zanger en perscussionist Ebu Gaye Mada. Verwacht een wervelwind van mbalax, afrobeat, jazz, reggae en veel meer, waarbij stilstaan geen optie is. We blijven nog even in Afrika met de Sahara blues van KEL ASSOUF, dat heavy westers en tegelijkertijd hypnotiserend Afrikaans is.

Tijdens de afgelopen editie van het Embassy Festival was het feestje maximaal compleet met de blend van pop, funk, jazz en afrobeat van KOFFIE. Een band die swingt als een trein op cayennepeper. Ook de spekvette soul-, blues-, jazz- en rockbouillon van de Californische band ANDY FRASCO smaak nog heter dan dat hij wordt opgediend. De frontman gaat daarbij zwaaiend met microfoon, elektrische piano en wapperende afro voorop in de strijd en ja, ook jij gaat voor de bijl. Ook bij L’CHAIM wordt het feest. Goochelend met viool, klarinet, accordeon, bouzouki en vijf talen in een wirwar van muzikale stijlen waarin klezmer en balkanpop de toon.

Op Koningsdag is er nog meer muziek met o.a. ROXEANNE HAZES, THE HOWLIN’, LUMINIZE, PIP BLOM, PIÑATA en THE BRAHMS. De innerlijke mens kan ook zijn hart ophalen want met maar liefst 17 foodtrucks verspreid over de binnenstad, is er voor ieder wel een lekkernij te vinden. Ook zijn de winkels in de binnenstad open en op de Grote Markstraat is een silent disco voor kids, draait een dj zomerse deuntjes en zijn er verder door de hele binnenstad activiteiten. Denk onder meer aan brassbands door het winkelgebied, een muzikale Willemsvaart over de Haagse grachten, de Oranjemarkt in de Boekhorststraat, de Koningskermis op het Malieveld, de Geraniummarkt op het Lange Voorhout, Dansen op Straat in de Oude Molstraat en rijden er historische trams.

Ook op KONINGSNACHT staat de binnenstad vol met muziek op maar liefst acht locaties, dat maakt THE LIFE I LIVE één van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Op koningsnacht kan je onder andere de volgende artiesten verwachten: Kraantje Pappie, EUT, Gallowstreet, Pete Philly, Son Mieux, Brutus, Marc O’Reilly, Niko, Los Paja Brava, The Lumes, Supersonic Blues, Tom Trago,  The Mysterious Blues Bastards, Convoi Exceptional, Small Time Crooks, Fets, Jean Paul Rena, New Dosis Audio, James Burki, Get The Funk Outta My Kitchen, Garden Mum, No Justice, Banana Savannah, VXUY en DJ Friss.

Andy+Band_preview
73-TLIL17-LaChivaGantiva-Parcifal