Ga zondag 19 maart 2017 op Wereldreis door eigen stad. In en rond het centrum kun je verschillende routes volgen die bijzondere plekken van Den Haag laten zien. Bekijk, proef, en beleef de vele culturen in deze stad. Neem een kijkje in een hindoetempel, een kerk, een moskee of synagoge. Bij de Wereldreis door eigen stad kun je genieten van gerechtjes uit verschillende culturen. En je kunt luisteren naar muziek en de bijzondere verhalen horen van lokale ondernemers. Ook zijn er voor jong en oud gratis workshops en activiteiten.

Elke route heeft een thema. Je kunt een thema kiezen, een route samenstellen en je eigen tempo bepalen. Het evenement is helemaal gratis en is bedoeld voor iedereen uit Den Haag.

  • Datum: zondag 19 maart 2017
  • Tijd: 12.00 – 17.00 uur
  • Locatie: de start van de routes is op de Hofplaats
  • Kosten: gratis

De start van het evenement is bij de Grondwetbank op de Hofplaats, naast de Tweede Kamer. Dit monument is een 25 meter lange bank, waarop Artikel 1, het 1e hoofdstuk van de grondwet geschreven staat. In dit artikel staat dat alle Nederlanders gelijk zijn en hetzelfde moeten worden behandeld en dat daarom discriminatie verboden is. Een symbolische plek dus om met elkaar de wereldreis te starten. Op het plein voor de Grondwetbank zijn er activiteiten voor jong en oud.

Wandelen, fietsen of met de bus

Je kunt kiezen of u uw wereldreis wandelend, met de fiets of per bus maakt. Iedere 15 minuten vertrekt een bus bij de Wereldreis-haltes, waar u gratis in- en uit kunt stappen. Op de kaart vindt u de haltes en de plekken die u kunt bezoeken. De omschrijving van de haltes en plekken staat in het programma. Download het programma.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE