VESSEL: vervreemdende optredens op geheime locaties

PAARD VAN TROJE presenteert een nieuwe concertserie: tijdens VESSEL spelen nationale en internationale underground artiesten op onontdekte, onalledaagse locaties in Den Haag. Iedere plek wordt maar één keer als podium gebruikt. ‘De concerten zijn rauw, puur en ongepolijst. VESSEL is niet perfect, VESSEL is echt’, licht Paard van Troje een tipje van de sluier op. De eerste VESSEL-editie vindt plaats op donderdag 22 september met de Amerikaanse Eartheater.

Met VESSEL wil Paard van Troje het publiek meenemen naar verborgen locaties van de stad en onderstrepen dat muziek overal plaats kan en mag vinden. Op die manier hoopt het Haagse poppodium de concertganger uit zijn comfort zone te halen en een geheel nieuwe concertbeleving  te bieden. De Vessel-serie is ook een throwback naar het roemruchte verleden van de Haagse underground-scene  waarin concerten en feesten werden gegeven in de krochten van de stad.

Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor iedere VESSEL, zodat het concert klein, intiem en persoonlijk blijft. Iedere editie wordt op video geregistreerd en later online uitgezonden.

De eerste artiest die VESSEL aan het publiek introduceert, is de Amerikaanse ambientkoningin EARTHEATER, ook bekend van het New Yorkse avant-garde gezelschap Guardian Angel.  Haar beide solo-albums werden door de invloedrijke critici van Pitchfork zeer goed ontvangen en de meest recente, ‘RIP Chrysalis’, werd zelfs door FACT Magazine verkozen tot #10 Album of the Year. In het voorprogramma staat de in Amsterdam woonachtige, maar uit Amerika afkomstige Fetter, artiestennaam van Jessica Tucker (1989), wier muziek wordt omschreven als ‘vocal drone pop’.

VESSEL 1:EARTHEATER vindt plaats in De Blauwe Kamer boven bistro Hoender & Hop aan de Grote Markt. De Blauwe Kamer is bereikbaar via de trap helemaal achterin de Hoender & Hop. Zolang de capaciteit het toelaat zijn er op de avond zelf nog kaarten te koop bij de entree van de Blauwe Kamer.

VESSEL #1: EARTHEATER
Datum: donderdag 22 september, open 19:30, start 20:00
Locatie: Blauwe Kamer, Grote Markt
Entree: €6 (incl. servicekosten)
Meer info & tickets: http://www.paard.nl/event/4936/EARTHEATER

Voor iedere Vessel editie wordt een gelimiteerde Zeefdruk print gemaakt op handgeschept papier (50×70 cm). Deze zeefdruk is te koop tijdens het concert.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE