Maak je borst maar nat, want cultureel Den Haag zet de wereld weer even op zijn kop tijdens de MUSEUMNACHT op zaterdag 21 oktober. Geniet tot in de late uurtjes van hippe deuntjes, maffe workshops, freaky optredens en best wel interessante rondleidingen. Dansen doe je op de afterparty in het Paard. Om 20.00 uur gaan alle deuren voor je open en kan je avontuur beginnen. Check hier onze tips.

MAURITSHUIS | 20:45, 21:45, 22:45
Een dansinstallatie die de betekenis van identiteit verkent en speelt met de grenzen tussen lichaam en beeld. In D NO BODY #5 laat choreograaf Dario Tortorelli drie dansers in slow motion door de magnifieke Gouden Zaal bewegen. Ze worden zichtbaar en onzichtbaar, in een poging zichzelf te overstijgen. Een voorstelling om stil van te worden.

ESCHER IN HET PALEIS | DOORLOPEND
Duik op de Museumnacht in deze bizarre episode van Eschers leven! Ontdek wat de hippies, de funkadelics, de science fiction freaks, de soulsisters en de kosmostijgers met zijn prenten hebben uitgespookt. Ondersteund door opzwepende funk en hipster jazz.

STROOM | 20:00, 21:00, 22:00
Connor Schumacher brengt het stuk Beyond Tribalism, een interactieve dans-installatie (met silent disco koptelefoons) die je letterlijk en figuurlijk in beweging zet. Met duidelijke instructies, een hoop mogelijkheden en fantasie neemt het je mee op een gezamenlijke verkenningstocht van ruimte, lichaam en geest

GEMEENTEMUSEUM | DOORLOPEND
Voor één nacht is het Gemeentemuseum het decor voor de leukste artiesten van het rondreizende theaterfestival De Parade. Geniet van de collecties en laat je overvallen door bekende Parade artiesten, zoals de Levende Jukebox, Dj An de groentevrouw (bekend als mevrouw ten Kate), Club Leaks en dans keihard de nacht tegemoet in de Silent disco. Verwacht bovendien een gevarieerd programma van vers talent in kunst, theater en muziek van Zaal 3.

TICKETS  €16,50 – VOOR WEAREPUBLIC-leden € 5,-

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE