Vanavond, vrijdag 9 juni, presenteert zangeres Lucy Woodward haar nieuwe album ‘Til They Bang On The Door’ in het PAARD. Na drie succesvolle concerten op Nederlandse bodem in december 2016 keert de Amerikaanse zangeres Lucy Woodward terug om haar nieuwe album te presenteren.

“Lucy Woodward verdient meer publiek” was de kop van de recensie van het concert dat Lucy Woodward afgelopen december in het Patronaat gaf. Een terechte constatering, want de muziek van Woodward is een energieke mix van jazz, pop, R&B, en New Orleans ritmes. Niet voor niets zong ze mee op het met een Grammy bekroonde ‘Family Dinner vol. 1’ van Snarky Puppy en werkte Woodward samen met grootheden als Rod Stewart, Chaka Khan, Celine Dion, Carole King en Joe Cocker.

Bij de productie van haar vierde album Til They Bang On The Door speelt de samenwerking met Snarky Puppy wederom een belangrijke rol. Het album kwam in de zomer van 2016 uit op het GroundUP label van Snarky Puppy’s bandleider Michael League en werd ook door hem gecoproduceerd. Het is een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy-leden Cory Henry en League zelf plus producer/toetsenist Henry Hey (David Bowie en George Michael).

Voor de concerten in Nederland werkt Woodward samen met een band onder leiding van pianist Edgar van Asselt (Young Sinatras, Philip Harper, David Schnitter).

Bezetting: Edgar van Asselt (keys), Jeroen Vierdag (bas), Niek de Bruijn (drums), Jelle Roozenburg (gitaar), Louk Boudesteijn* (trombone), Nils van Haften * (saxen)

Vrijdag 9 juni PAARD, Den Haag 20.00 uur koop hier je kaarten.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE