De weken in Den Haag duren net iets langer. Zo ook de Haagse Popweek die op 14 oktober van start gaat en eindigt op 23 oktober. Alsof dat niet genoeg is, wordt er gemakshalve ook nog even een pre-party tegenaan gegooid. Op 13 oktober is in het Paard van Troje de release van het door Simon Akkermans (Bombay, C-Mon & Kypski) geproduceerde album van THE GREAT COMMUNICATORS. Hear hear.

Vrijdag 14 oktober verzamelen vertegenwoordigers van poporganisaties zich voor het HOP (Haags Overleg Popmuziek) in Het Nutshuis om te vergaderen tot ze een ons wegen. Snel daarna volgt diezelfde avond FAUNA x POPWEEK in HOOP waar elektronische muziek en kunst samen komen.

ROCK PALACE plaatst zaterdag 15 oktober de synthesizer centraal met medewerking van veel Haagse synth-artiesten. De HAAGSE POPRONDE laat in poppodia, cafés, restaurants, winkels, lunchrooms, platenzaken en clubs in Den Haag muziek klinken van opkomende Nederlandse bands en artiesten. Op het ramvolle programma staan bijna dertig optredens vermeld. In HPC vindt op hetzelfde moment D&SR FEST plaats met (stoner)rock van Hofstad Groep, Stealers, JOY, Black Wizzard, Black Tarantula en Kayamata.

Op 16 oktober volgt de workshopdag in het HAAGS POP CENTRUM met onder meer Birth Of Joy, Rianne Walther, Janneke Nijhuijs, Koen Herfst, Stefan van de Brug en Happy Horns. Op diezelfde dag houdt READY TO PLAY open huis met showcases, clinics en jamsessies.

Op 17 oktober start de week uitbundig met de POPWEEK MAANDAG op en nabij de Grote Markt met maar liefst 19 MUZIKALE ACTS die verspreid zijn te vinden op zes locaties; Club Rootz (FARA, For d’ Sier, Billy The Kit, De Kraaien, GOLDENBOYS), Hoender & Hop (The Hazzah, Machine Makes Man), September (Namea Soul, The Hague Jazz Scene Open Jam), Zwarte Ruiter (Green Disease, AAPNOOTMIES, Every Kid Knows), Zèta (Port of Call, Johnny Bruce Muller) en het Paardcafé (Eiger, Kūlóu, G.O.D., Sama Cosa, Shockmount).

Op 18 oktober vindt in de kleine zaal van het Paard de officiële albumrelease van HENK & MELLE plaats, met gastoptredens van Monomyth, Iguana Death Cult en leden van The Deaf.

Dinsdag 18 oktober klinkt JAZZ in September o.l.v. jazzdrummer Kobe Gregoir.

Woensdag 19 oktober trekken we naar de kust met de SCHEVENINGSE POPDAG. Houdt het dan nooit op? Neen, nog een paar dagen volhouden beste menschen. Wat staat er te gebeuren? The Hague Bandstand @ De Pier: You are not wrong, Room for Error, Rachman & NOVA, Magic Moon, Icarius. De Maatschappij: La Roque, AQUARIUM,  Jon Tarifa. Op Scheveningen: SAVASANA, Woof! Woof! Ridicule, SAVASANA, TAKYON. YMCA/Saturnus: 509, Supersonic Blues, Seed of Ayawaska, Trio Escobar

Het advies luidt om donderdag te starten met een stevig ontbijt en een vitaminenboost. Het wordt immers weer een intensieve avond met een afwisselend programma dat gaat van DRONE VALLEY#2 in PIP met cutting edge live drone music (Glas/Seraphim, Momentum Lost, Dandy Caveman, Bruno Ferro Xavier Da Silva, Pool of Drones). Musicon presenteert een LATIN NIGHT. Het Paardcafé lanceert nieuwe aanwas met DE VERSAFDELING XL. In September staat het WILLEM TREUR TRIO met hun energieke fifties blues & jazz.

De vermoeidheid slaat ondertussen toe, maar deze wordt snel vergeten. Het oneindig dwalen in het diverse aanbod pompt het adrenaline- en energieniveau weer op. Vrijdag 21 oktober stuiteren we van de METAL NIGHT in HPC, naar ED STRUIJLAART in het Paard van Troje, naar de RAP NIGHT van Stichting AIGHT in het Paardcafé naar ELEKROVOLT RELEASE in PIP en MOTORKONTJE in de Zwarte Ruiter.

Het bijna slotakkoord is op zaterdagavond 22 oktober met de HAAGSE POP NACH x FAST REUNION in het Paard van Troje met o.a. Son Mieux, Piñata, Radio Noet-Noet, Playground Zer0 en de Haagse Pop Prijzen. In het Paardcafé is tegelijkertijd de R2P HAAGSE POP WEEK SPECIAL met een presentatie van de bandcoaching bands.

SOFA SOUNDS landt op zondagmiddag 23 oktober in Den Haag. Dit is een wereldwijde organisatie gericht op het verzorgen van intieme en speciale concerten in huiskamers en speciale locaties. Met meer dan 274 steden wereldwijd, van Amerika tot India, van Australië tot Nederland in het vertrouwde Den Haag. De show start om 14:30 en zal ongeveer tot 17:30 duren. De locatie wordt pas 3 dagen van tevoren bekend gemaakt, en pas op de dag zelf weet je wie er speelt. Wil je deel zijn van deze onvergetelijke ervaring? Schrijf je dan in op www.sofarsounds.com/the-hague.

De Haagse Pop Week eindig zondagavond met veel, heel veel geluid. Drumkoning Koen Herfst organiseert dan het drumfestival, HERFSTFEST in het Paard. Drums, drums en nog meer drums is wat de klok slaat! Op het programma staan o.a. Michael Schack (BE), Gabor Dornyei (UK), Kaz Rodriguez (UK), Christian Bass (DE), Cesar Zuiderwijk, Drumbassadors, 3meets2, Marco Santos & Aly N’diaye Rose en natuurlijk Koen Herfst zelf. Als je van drummen houdt, mag je dit niet missen! Kaarten zijn slechts € 10,- en te verkijgen via www.herfstfest.com

Meer weten? Check www.haagsepopweek.nl

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE