Het midden van de maand januari is weer in aantocht. Voor velen niets bijzonders. Als je blauwbekkend op de fiets springen naar je werk en het laten varen van goede voornemens buiten beschouwing laat tenminste. Anders is dat voor de (inter)nationale muziekscene. Daarvoor is januari één van de hoogtepunten van het jaar. In Groningen vindt van 11 – 14 januari namelijk het Eurosonic/Noorderslag showcasefestival plaats. Hier spelen de nieuwste, meest veelbelovende en/of in het oog springende acts uit Nederland en de rest van Europa zich het bloed uit de klauwen.

Het team van THE LIFE I LIVE Festival reist ook dit jaar weer af naar het koude noorden om de meest opwindende acts van het moment te spotten. En ze vervolgens in Den Haag te programmeren. Net als ieder jaar staan er weer honderden shows op het programma en is het lastig kiezen. Toch verwachten we flink wat vuurwerk en solide shows van een aantal artiesten. Voor als je Eurosonic/Noorderslag van de zijlijn volgt of er onverhoopt ook naartoe reist hier enkele tips:

The Mysterons (NL) maakten al eerder indruk op het programmateam van THE LIFE I LIVE met hun heerlijk psychedelische 70’s garage sound. In februari verschijnt het debuut op Excelsior Recordings. Wij hebben torenhoge verwachtingen van deze jonge Amsterdammers! Benieuwd of ze die live kunnen inlossen.

Misschien een fijne act voor het Lange Voolhout is Fleddy Melculy (B). Bij dit hard rockende viertal uit Brussel gaan humor, feest en stevige hooks hand in hand. De eerste band die de (dragers van) rockshirts gekocht in een niet nader te noemen winkelketen grandioos op de korrel neemt. Vuurwerk!

Iets rustiger aan doet singer-songwriter Albert af Ekenstam uit Zweden het. Maar toch, doordat zijn roots in de postrock liggen, hebben de optredens van deze Scandinaviër meer pit dan die van je doorsnee gitaartokkelaar. We verwachten meeslepende, filmische composities met een wonderschone stem en een vleugje peper.

Dan weer terug naar België. Daar heerst een band en die band heet Balthazar. Nu heeft Balthazar twee kopmannen en die kopmannen hebben elk hun eigen muziekproject. De een heet Warhaus en de ander J.Bernardt. We zijn razend benieuwd wat deze geweldenaren los van elkaar op de planken brengen!

De muziek van Anna Meredith (UK) is beïnvloed door o.a. Björk en Moderat. Live brengt ze haar nummers met een flinke batterij aan elektronica, maar ook met cello, klarinet en tuba. Volgens The Guardian een absolute ‘must see’. Wij gaan erbij zijn!

Natuurlijk kunnen we zo nog tientallen tips aandragen, alleen al uit Nederland. Wat te denken van Avi on Fire, Darlyn, De Nachtdienst, Jo Goes Hunting, Klangstof, Weval, Rats on Rafts & De Kift, Orange Skyline en Steffen Morrison. Om er maar een paar te noemen.

Van buiten onze landsgrenzen kijken we verder uit naar Anne-Marie (UK), Betsy (UK), Carpenter Brut (F), Tsar B (B), Moonlandingz (UK), Nils Bech (N), JP Cooper (UK), Be Charlotte (UK), Dardust (I), Walking on Cars (IRL) en nog heel veel meer!

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE