Op zaterdag 3 september 2016 vindt op het Lange Voorhout in Den Haag de vierde editie van het gratis toegankelijke EMBASSY FESTIVAL plaats. Drieënveertig van de in Den Haag gevestigde ambassades doen dit jaar mee. Het complete programma is inmiddels bekend en laat een wereld van diversiteit en contrasten zien. Waan je in tien verschillende landen tegelijk en ontdek culinaire hoogstandjes, traditionele ambachten, wijnen uit onontdekte regio’s of doe mee aan een Arabische theeceremonie: je voelt je een absolute wereldreiziger! Op de drie buitenpodia staan uiteenlopende internationale acts. Zo zie je een Australische Hammond speler die vergeleken wordt met Jimi Hendrix, een krijgsdans uit Rwanda of een Franse sopraan van wereldklasse. De Curaçaose singer songwriter Levi Silvanie het sluit festival af en markeert de overgang naar de Haagse UIT Nach. De UIT Nach start gelijk na het Embassy Festival op dezelfde locatie.

Culturele diversiteit
De Internationale Markt van het Embassy Festival biedt de bezoeker een verscheidenheid aan culinaire en culturele verrassingen aanwezig in de tientallen landenpaviljoens. Steeds meer ambassades doen mee met het Embassy Festival waardoor ook het aanbod elk jaar uitgebreider wordt. Op het podium van de Creative Arena worden de meest uiteenlopende performances gehouden. Zie een traditionele Marinera uit Peru, geniet van Indonesische jazz of Sloveense volksmuziek. Laat de Rwandese krijgsdans je meenemen naar Afrika of trek de bergen in met traditionele dans uit Nepal. Met deze culturele rijkdom samengebracht op de 500 meter van het Lange Voorhout, bereikt het festival een belangrijk sociaal doel; culturele diversiteit maakt sfeer en brengt een gevoel van saamhorigheid. Ook kinderen kunnen een kleurrijke ontdekkingsreis maken op het Embassy Festival in de daarvoor speciaal ingerichte Kids Compound.

Muziekprogramma
Het complete muziekprogramma van de vierde editie van het Embassy Festival is bekend. Naast de eerder aangekondigde acts Lachey Doley (AUS), Hudson Taylor (IRL), Akua Naru (USA), Shishani (NAM) en Sindicato Sonico (MEX), maakt de speciale combinatie van Orsi Burján de Pálinkálom met het Zoli Soós Vinsky Project (HON) de line-up van de Contemporary Stage compleet. Embassy Festival’s Classical Stage brengt klassieke muziek ook bij mensen die de drempel anders vaak te hoog vinden. Op de Classical Stage staat dit jaar de door de New York Times geprezen sopraan Elodie Fonnard (FRA), viola da gamba virtuoos Susanne Herre (DUI) en flamenco zangeres Maria Marin (ESP). Verder spelen pianiste Eva Szalai (HON) en Paula Perez (viool) en Alma Barroca (ESP, ITA, NLD) klassieke stukken van Liszt, Bartók, Vivaldi en Corelli. Aldona Bartnik (POL) onderzoekt in haar repertoire de invloeden van Poolse volksmuziek op de Poolse identiteit. Anna Stegmann (DUI) presenteert muziek van Van Eyck’s Der Fluyten Lushof, een van de rijkste collecties uit de 17e eeuw.

De ‘singer songwriter vol sunshine soul’ Levi Silvanie (CUR) sluit af met een optreden om 19:30. Het klassieke podium is dan omgetoverd tot podium van de UIT Nach die gelijk na het Embassy Festival om 20:00 van start gaat. Daarmee markeert dit optreden tegelijk de opening van de UIT Nach.  De UIT Nach is de nachtelijke voorloper van het HAAGS UIT  FESTIVAL dat plaats vindt van 3 tot 4 September en het culturele seizoen opent.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE