Een nieuw cultuur initiatief heeft zich in Den Haag gevestigd. Er is namelijk minder geld voor cultuur. Maar dat maakt cultuur niet minder belangrijk. Daarom is WeArePublic in het leven geroepen, een organisatie met een nieuwe visie: ‘Samen kunnen we ervoor zorgen dat er prachtige, vooruitstrevende kunst en cultuur blijft bestaan’. Klinkt allemaal leuk, maar is dat het ook? We kunnen deze terechte vraag met een volmondig ‘JA, me dunkt!’ beantwoorden. Leuk dekt de lading niet geheel. WeArePublic biedt met een handig pasje het instrument voor jouw culturele blikverruiming en is by far een van de betere culturele initiatieven van de laatste jaren. We weten allemaal hoe het werkt. Je wilt wel naar theater, maar je bent wellicht onvoldoende toegerust om als niet-kenner uit het royale aanbod de parels op te duiken. WeArePublic denkt met je mee en biedt het culturele avontuur waarbij je in feite aan de hand wordt meegenomen. Natuurlijk, het kan zomaar zijn dat een voorstelling je niet aanspreekt, maar het kan zomaar gebeuren dat je blij verrast wordt en die nieuwe passie ontdekt die nu nog ergens diep in je verscholen huist. Kortom; WeArePublic biedt cultureel avontuur. Het huidige aanbod maakt nu al echt rete nieuwsgierig. En we zijn nog maar net begonnen. Ik zeg ‘We’, want natuurlijk treed ook jij toe tot het avontuurlijke culturele genootschap dat WeArePublic is.

Hoe werkt het? Je kan je nu al aanmelden en dan kan je tot januari gratis naar programma’s in verschillende culturele instellingen. Daarna betaal je €15,- per maand, mits er voor die tijd minstens 1.000 leden geworven zijn. Per maand biedt WeArePublic ongeveer 50 gratis programma’s aan van hun Haagse partners waaronder; Theater aan het Spui, Rewire, Paard van Troje etc. Deze maand staat I am Oak, Bombay, Jakob Bro, Thomas Morgan & Joey Baron trio en veel meer op het programma.

WeArePublic is al een tijd succesvol actief in Amsterdam en nu is Den Haag aan de beurt. Sluit je aan en word een rasechte cultuur optimist. Door de zalen in te gaan. De musea en de filmhuizen. Door te kijken, te luisteren, te dansen en ervaren. Je kan naar de beste programma’s, die je als lid onbeperkt kunt bezoeken. En jouw geld komt terecht bij de makers en culturele instellingen, ook als je een keer niet gaat. In Amsterdam heeft WeArePublic al €450.000,- opgeleverd voor de cultuursector.

Kortom ben jij er klaar voor om ook een cultuur optimist te worden? Schrijf je dan nu in via de website.

Arthur Pronk, mede cultuur optimist

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE