Den Haag is een echte festivalstad. Bijna ieder weekend is er wel een festival te bezoeken op het gebied van popmuziek, dans, kunst, film, literatuur, theater of sport. En veel evenementen zijn nog gratis ook! Maar er is meer…… nog veel meer! In geen enkele Nederlandse stad vind je zoveel cultuur, attractieparken, winkels én stranden bijeen. Ontmoet het ´Meisje met de parel´ in het Mauritshuis, beluister de grote verhalen van ons land bij Madurodam, kom gezellig shoppen in de historische binnenstad en geniet op het strand van Scheveningen of maak een lange fietstocht door duinen naar Kijkduin! En misschien zie je de koning of koningin wel! Kijk op meer info op www.denhaag.com

Stad aan zee
De 11 kilometer strand in de achtertuin geeft Den Haag altijd iets extra’s. De blik op de vrije horizon, de frisse zeelucht en de stoere surfers roepen vier seizoenen lang een on-Nederlands vakantiegevoel op. De gehele zomer zijn de strandtenten van Scheveningen, Kijkduin en het Zuiderstrand weer geopend en kan je dus heerlijk genieten bij één van de vele relaxte beachclubs.

Pier

De leukste festivals van het jaar beleef je in Den Haag
Met vele festivals en evenementen het jaar rond is Den Haag dé festivalstad bij uitstek. THE LIFE I LIVE opent het Haagse festivalseizoen, maar er is natuurlijk meer. Parkpop barst op zondag 25 juni los met onder andere The Baseballs, Broederliefde, Causes, Friends of the Family, Niko en Dool. Op 5 mei viert Den Haag de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival! Het festivalprogramma bestaat uit verschillende podia en een groot aantal randactiviteiten op het Malieveld: debatten, toneel, literatuur, straattheater, film, kinderactiviteiten en een festivalmarkt. En dan hebben we het nog niet over Vlaggetjesdag, de North Sea Regatta en het Internationaal Vuurwerkfestival. Kijk hier voor alle festivals en evenementen.

Jazz in de Gracht Foto Maurice Haak

Varen door de stad
Wie aan Den Haag en water denkt, denkt aan de zee. Maar wie verder kijkt, ontdekt de verschillende grachten van Den Haag. Rondvaarten, bootverhuur en andere wateractiviteiten: ook dát is Den Haag! Vaar met de Willemsvaart van het centrum naar Scheveningen of huur een kano. Ontdek Den Haag vanaf het water!

Sportief
Den Haag is met 11 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten! Met Scheveningen als surfmekka van Nederland en The Hague Beach Stadium kan elke sportieveling aan de bak!

lounging at the beach

Fietsen of wandelen door de duinen
De groenste stad van Europa? Dat moet Den Haag zijn! Met meer dan 111.000 hectare aan duingebieden, parken en landgoederen biedt de hofstad alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur. Laat het bruisende stadsleven achter je en kom heerlijk uitwaaien op het strand, fietsen door de duinen, picknicken in het park of de verborgen schatten van de Paleistuin ontdekken.

De leukste winkeltjes
Den Haag is de ideale stad voor winkelen in stijl. Typisch Haagse chique vind je in het Hofkwartier en rond de Denneweg. In de Prinsestraat slaat hip Den Haag zijn slag. Om de hoek, in de Oude Molstraat, vind je leuke design en sieradenwinkeltjes. En naast de toko’s in Chinatown kent de binnenstad flagshipstores als Zara, H&M, de Bijenkorf en Marks & Spencer.

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE