THE LIFE I LIVE blikt terug op een succesvol en vlekkeloos verlopen zevende editie. Voor de eerste keer vond het festival zowel op koningsnacht als Koningsdag plaats. Het tweedaagse festival heeft in totaal ruim 300.000 bezoekers op de been gebracht. De sfeer in Den Haag was uitgelaten en gemoedelijk. Het publiek kon genieten van meer dan 50 spraakmakende live-acts op een tiental podia in de gehele binnenstad.

Amerikaanse funkband Con Brio zorgde op koningsnacht voor een van de muzikale hoogtepunten. Het toegestroomde publiek vergat de relatieve kou door het broeierige optreden onder de bezielende leiding van frontman Ziek Mc Carter. Ook de show van Nederlandse topact MY BABY bracht een grote massa in vervoering. Op het plein voor Paleis Noordeinde zorgde onder meer Pink Oculus voor het nodige muzikale vuurwerk. Het Kerkplein beleefde een primeur met het elektronische muziekprogramma met CUT_ en Hunee. Stilstaan was geen optie. De toeloop op de Grote Markt, waar onder andere Indian Askin en Compact Disk Dummies optraden, was dusdanig groot dat deze locatie voor korte tijd werd afgesloten om de publieksdruk aangenaam te houden.

Op Koningsdag startte het programma om 12.00 uur. In de loop van de middag brak de zon door. Hoogtepunten waren de Hongaarse band Blahalouisiana, Sven Hammond uit Den Haag en de zonnigste band van Nederland, Rilan and the Bombardiers. THE LIFE I LIVE programmeerde op de Grote Marktstraat talentvolle Haagse urban artiesten, singer-songrwiters en dj’s. Publiek dat naar de Haagse binnenstad trok, toonde bovendien veel belangstelling voor onder andere de rondritten in de Koninklijke koetsjes en de historische trams. De Haagse binnenstad is tijdens Koningsdag nog nooit zo druk geweest, waarmee de voortzetting van THE LIFE I LIVE op deze koninklijke dag in de Hofstad een feit lijkt.

 

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE