Sinds dit jaar reiken de grenzen van THE LIFE I LIVE verder dan enkel het befaamde festival op Koningsnacht. Een van de eerste wapenfeiten hiervan is ons gloednieuwe muziek- en cultuurplatform met (de regio) Den Haag als focus.

Eerder kondigden we aan ook regelmatig concerten onder de vlag van THE LIFE I LIVE te laten plaatsvinden in de Hofstad. We zijn dan ook trots nu al de eerste show onder deze noemer te kunnen presenteren!

THE LIFE I LIVE & Paard van Troje present:
QEAUX QEAUX JOANS |VRIJDAG 20 MEI 2016

Zangeres en muzikante Qeaux Qeaux Joans heeft de binnen- en buitenlandse muziekpers al sinds haar debuutplaat “No Man’s Land” weten te overtuigen. Sinds 2014 leeft Qeaux Qeaux Joans tussen Amsterdam en Berlijn en heeft haar muzikale richting een opmerkelijke wending genomen. Met het verschijnen van “The Ritual” in datzelfde jaar werd duidelijk dat de muzikale gelaagdheid dieper ging dan op haar debuut en het album daarmee op een nog hoger plan terechtkwam.

Het geluid op “The Ritual” was complexer, bombastischer en bevatte een filmische ondertoon waardoor critici, geheel terecht, al snel repten over een opwaartse beweging richting avant-garde muziek. Vergelijkingen met Joanna Newsom, Bat For Lashes, Ane Brun en James Blake waren niet van de lucht.

“The Ritual” kan het beste worden omschreven als een modern en complex stuk popmuziek dat verschillende crossovers bewerkstelligt. Klassieke componenten zoals piano en strijkers worden afgewisseld met vlagen elektronica en natuurlijk Qeaux Qeaux’s sublieme stemgeluid vol emotie en dynamiek. De plaat is een ode aan de eeuwige strijd van emoties voortkomend uit innerlijke conflicten die de mens maakt tot het wezen dat het is. Qeaux Qeaux Joans leeft op “The Ritual” letterlijk de schoonheid en kracht van muziek.

Tijdens dit optreden staat “The Ritual” centraal in alle puurheid en eenvoud; Qeaux Qeaux Joans solo met akoestisch instrumentarium in een intieme, sfeerrijke setting.

Wil jij erbij zijn? Koop hier je kaarten!  

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE