EERSTE NAMEN BEVESTIGD!

Het gratis toegankelijke Haagse muziekfestival THE LIFE I LIVE breidt dit jaar uit naar Koningsdag. Voor het eerst zijn er in Den Haag op zowel Koningsnacht (woensdag 26 april) als Koningsdag (donderdag 27 april) optredens van bands op diverse buitenpodia in de binnenstad die het geluid van nu en de toekomst brengen. THE LIFE I LIVE voegt met haar avontuurlijk programma ook dit jaar weer een bijzonder hoofdstuk toe aan de rijke historie van popstad Den Haag. De eerste namen zijn…

MY BABY verovert momenteel de wereld als één van de vaandeldragers van de Nederlandse popmuziek. KRAAK & SMAAK is een gerenommeerde naam die menig (internationaal) festival aan gort speelt; op THE LIFE I LIVE doen ze een set met liveband. PINK OCULUS heeft met haar warme stem, ijzersterke live performance en experimentele uitspattingen nu al een enorme staat van dienst, waaronder tweemaal Eurosonic/Noorderslag, Solar en The Great Escape. INDIAN ASKIN was een van de grootste verrassingen van 2016; de Amsterdamse groep bevestigde hun doorbraakjaar met debuutalbum Sea Of Ethanol en een veelgeprezen liveshow die ruim 50 festival aandeed. COMPACT DISK DUMMIES zijn de kroonprinsen van de Belgische electropop. POLYNATION ontstond uit de wens om electronische livemuziek ‘levendiger en gevoeliger’ te maken en werd onlangs door 3voor12 uitgeroepen tot een van de 12 beloftes van 2016. EPHEMERALS is een soulband uit Londen met muzikanten uit verschillende soul-, jazz- en afrobeatbands. THE STANGS brengt rock & beat in de stijl van de sixties. “Watching them live is like going back to the old days“ aldus Phil May van de legendarische ‘Pretty Things’. Fuzz, reverb, een transistor orgel en een wild ongelikt stel muzikanten vormen het eveneens Haagse THE HAZZAH.

THE LIFE I LIVE - Koningsnacht & Koningsdag 2017

De komende tijd worden er nog ruim 30 spraakmakende acts aan het programma toegevoegd.

Electronische muziek
THE LIFE I LIVE staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen binnen de popmuziek, met dit jaar meer dan ooit aandacht voor elektronische muziek. Het Kerkplein wordt dit jaar zelfs omgetoverd tot sfeervol dansplein waarbij sets van up and coming producers de toon zetten.

Twee dagen feest
De afgelopen jaren pakt Den Haag als Koninklijke Stad steeds meer uit tijdens Koningsdag. Met de verlenging van THE LIFE I LIVE naar Koningsdag is Den Haag the place to be voor een meerdaags verblijf. Naast het uitgebreide muziekaanbod wordt er in samenwerking met binnenstadorganisaties, horeca en winkels gebouwd aan een nieuwe traditie in Den Haag op Koningsnacht én Koningsdag.

THE LIFE I LIVE | Woensdag 26 april (Koningsnacht) & donderdag 27 april (Koningsdag) 2017
Binnenstad Den Haag | 10 podia | meer dan 40 live acts | gratis toegang

Like THE LIFE I LIVE en blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

Check hier THE LIFE I LIVE 2017 Spotify playlist:

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE