Een enorme eer is ons, de organisatie achter THE LIFE I LIVE, dit platform en het EMBASSY FESTIVAL, ten deel gevallen. Dat heeft alles te maken met de JACQUES SENF PRIJS die op dinsdag 20 december in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voor de allereerste keer wordt uitgereikt. De Jacques Senf Prijs is een prijs voor creatieve en innovatieve Haagse cultureel ondernemers, geïnitieerd door zes Haagse theaters. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de Haagse theaters en kent de prijs tweejaarlijks toe. En nou komt het; wij hebben het genoegen deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Arthur Pronk, de organisator van de genoemde festivals, ontvangt namens het gehele team dat zich met hart en ziel voor de festivals inzet, uit handen van Jacques Senf de prijs bestaande uit een geldbedrag van € 12.500.

De Jacques Senf Prijs is een initiatief van zes Haagse theaters: DE KONINKLIJKE SCHOUWBURG, het ZUIDERSTRANDTHEATER, THEATER AAN HET SPUI, DILIGENTIA/THEATER PEPIJN, HET NATIONALE TONEEL en AFAS CIRCUSTHEATER. De prijs is in het leven geroepen ter ere van Senfs grote verdiensten voor de podiumkunsten in Den Haag.

Senf was onder meer manager van Golden Earring, grondlegger van Den Haag Beatstad en Theater van de Lach met John Lanting. Tevens produceerde hij de legendarische voorstelling Het Dagboek van Anne Frank met o.a. Jeroen Krabbé en Liefdesbrieven met Paul van Vliet en Anne-Wil Blankers. De voorstelling Liefdesbrieven werd bekroond met Den Haag Marketing Promotieprijs. In 1985 richtte hij Jacques Senf Theaterpartners op, waarmee hij als impresario verantwoordelijk was voor theater- en concertsuccessen van o.a. BZN, Boudewijn de Groot en Frans Bauer. Ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur in 2010, maakte fotograaf Koos Breukel een portret van Senf dat in de eregalerij van de Koninklijke Schouwburg tentoongesteld is. Inmiddels is Senf Theaterpartners uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de theaterbranche op het gebied van tourneeplanning.

De uitreiking van de Jacques Senf Prijs vindt plaats op dinsdag 20 december, om 17.30u in de Koninklijke Schouwburg. Aansluitend is de première van de toneelvoorstelling DE VADER, met o.a. Hans Croiset en Johanna ter Steege, in regie van Gijs de Lange. De Vader is productie van Senf Theaterpartners in samenwerking met Kik Productions.

ARTIKEL AD/HAAGSCHE COURANT

FOTO’S: Header – Joan van Nispen Totsevenaer / Vierkant blok homepage – Ron van Varik / www.popfotograaf.nl

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE