OVER PROOOST

In 2011 organiseerde PROOOST, het Haagse organisatiebureau, de eerste editie van LIFE I LIVE Festival. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een populair festival waar de muziekliefhebber royaal op al haar wenken wordt bediend. Naast LIFE I LIVE Festival tekent PROOOST ook voor het Embassy Festival. In Den Haag komt de wereld al samen doordat hier meer dan 100 ambassades zijn gevestigd. Met het Embassy Festival  treden ambassades buiten hun poorten en bieden tezamen met PROOOST een cultureel programma op maat. Met muziek, kunst, dans, eten & drinken, debat en lezingen presenteert het Embassy Festival een culturele ontdekkingsreis waarbij het schilderachtige Lange Voorhout in Den Haag als decor fungeert.

Daarnaast verzorgt PROOOST de exploitatie van het The Hague Beach Stadium. Dit stadion is het enige semi-permanente outdoor strandsportstadion ter wereld. Het stadion staat jaarlijks van medio half mei tot en met medio half september op het Scheveningse strand naast het havenhoofd. Het stadion staat iedere zomer bol van de topsportevenementen; de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen van bijna alle beach sporten worden gespeeld in The Hague Beach Stadium en ook veel internationale topsportevenementen (Europese Kampioenschappen, World Tours en dergelijke) vinden hun weg naar het strand van Scheveningen. The Hague Beach Stadium is ook beschikbaar voor bedrijfs- en personeelsevenementen. Meer informatie is te vinden op www.beachstadium.com.

In 2017 zal PROOOST voor het eerst ook het Haags UIT Festival verzorgen. Het Haags UIT Festival staat symbool voor de start van het culturele seizoen in Den Haag. Deze 45ste editie start op zaterdagavond 2 september met de UIT Nach, op zondag 3 september loopt Den Haag weer uit voor de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout en de vele liveoptredens. Tijdens het Haags UIT Festival is de Haagse binnenstad gevuld met diverse buitenpodia, verrassend straattheater, muziek, dans, cabaret, toneel en een Cultuurmarkt vol informatie over en kortingskaarten voor het aankomende culturele seizoen. Artiesten geven een voorproefje van hun show die het komende seizoen in Den Haag te zien is. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor rondleidingen en gratis voorproefjes van de voorstellingen en concerten tijdens het komende theaterseizoen.

THE LIFE I LIVE TEAM

Festivaldirectie
Arthur Pronk (PROOOST)

Vergunningen & secretariaat
Carly Dutton (PROOOST)

Artistproduction
Walter Thomson (PROOOST)

Publiciteit
Patrick Clerkx (De Revolutie)
Koen Herfst (PROOOST)
Pascalle Kok (Calle) (PROOOST)

Programmateam
Arthur Pronk, Patrick Clerkx, Bronne Keesmaat, Carly Dutton

Programma Grote Markt
i.s.m. Marco Bijsterbosch

Programma het Plein
i.s.m. stichting Plein Horeca

Sponsoring, fondsen & subsidies
Mochtar Korompis, Arthur Pronk, Rick van Oosterhout (PROOOST)

Skooltainer
Koen Herfst, Haags Pop Centrum,
Ready 2 Play, Interscholaire

Teksten
Swie Tio e.a.

Vormgeving
Robert Muda (Spacebar)

Website
Yumi Udo (KLIEK)

Productie
Livetime

Horeca
Palmarium

LIFE I LIVE BV

Postbus 10221
2501 HE
Den Haag

lifeilive@prooost.nl

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE