Het centrum en het festivalgebied zijn prima bereikbaar via Den Haag Centraal of Holland Spoor of met de tram en bus.

HTM
Als echt Haags openbaar vervoerbedrijf ondersteunt HTM natuurlijk THE LIFE I LIVE. De HTM bussen en trams komen bijna allemaal in de omgeving van de binnenstad van Den Haag. Tram 2, 3, 4 en 6 s toppen zelfs in het hart ervan bij de halte Spui of Grote Markt in de tramtunnel. HTM zet de hele avond extra bussen in om alle reizigers naar de binnenstad te brengen. Voor je terugreis rijden de laatste trams en bussen ongeveer om 24 uur. Blijf gerust langer want HTM zet de nachtbussen in vanaf de halte Centraal Station. Ze rijden elk kwartier vanaf 00.45 uur tot 05.00 uur over 6 routes door Den Haag, Wateringen, Delft en Zoetermeer. Je hebt wel een nachtbuskaartje nodig. Die koop je op het Centraal Station voor 5 euro of zet in de voorverkoop het reisproduct HTM Nachtbuzz gratis op je OVchipkaart. Je reist dan voor slechts 4,50 euro met de nachtbussen. Op Koningsdag rijden de trams en bussen de normale regeling, en kun je met de tram of bus gewoon de binnenstad bereiken. Voor meer informatie over de routes en hoe je een voorverkoopkaartje koopt kijk je op htm.nl.

NS
NS past voor Koningsdag de dienstregeling aan. Op woensdagavond 26 april en donderdag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. NS zet deze dagen langere en extra treinen in. Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap.
In de nacht van donderdag op vrijdag is de normale dienstregeling weer van toepassing.

NS Reisadvies voor THE LIFE I LIVE
Het festivalgebied ligt op ca. 5 minuten loopafstand van station Den Haag Centraal. Vanaf station Den Haag Holland Spoor loop je ongeveer 10 minuten.

Ga goed voorbereid op pad!
Op woensdagavond 26 april en donderdag 27 april rijden de treinen volgens de speciale Oranjedienstregeling.

Plan van te voren je reis met de NS Reisplanner of download de Reisplanner Xtra app. Check ook meteen je terugreis. Niet alle bestemmingen zijn aan het einde van de avond en nacht nog bereikbaar.
Houd tijdens je reis de digitale schermen en de omroepberichten op de stations en in de treinen in de gaten voor de meest actuele informatie.

NS rijdt in de nacht van woensdag op donderdag op de volgende trajecten langer door en wel tot ca 03.00 uur:

 • tussen Den Haag CS – Gouda – Utrecht Centraal.
 • tussen Den Haag CS – Rotterdam Centraal.
 • tussen Den Haag CS – Leiden Centraal.
 • Het nachtnet rijdt ieder uur tussen Utrecht C – Amsterdam C – Schiphol – Leiden C – Den Haag HS – Rotterdam C en stopt ook te Maarssen, Breukelen en Delft.

Koop vooraf het Oranje-retour en reis op Koningsdag met 20% korting!
Dit retourtje is alleen geldig op 27 april en hier online verkrijgbaar!
Reis je met een OV-chipkaart? Zorg dan vooraf voor voldoende saldo op je kaart, ook voor de terugreis. Zo vermijd je op Koningsdag de lange wachtrijen bij de kaartautomaat.

Vergeet niet in-en uit te checken!

Goed om te weten:

 • Alcohol is op Koningsdag niet toegestaan op stations en in de treinen vanaf woensdagavond 26 april 19.00 uur tot vrijdagochtend 28 april 7.00 uur. Je mag dan geen alcohol drinken of meenemen. De horeca en winkels op de stations zullen ook geen alcoholhoudende dranken verkopen.
 • Op een aantal stations zijn de bagagekluizen gesloten, o.a. op station Utrecht.
 • Als student met een weekabonnement reis je op Koningsdag op saldo met 40% korting. Met een weekendabonnement kun je op Koningsdag wel vrij reizen.
 • Op Koningsdag reizen veel mensen per trein. Houd daarom rekening met extra drukte tijdens je reis.

Kijk voor meer informatie op ns.nl/koningsdag.

Fietsenstalling
In het centrum van Den Haag zijn tijdens THE LIFE I LIVE – Koningsnacht de volgende fietsenstallingen geopend tot 03.00 uur:

 • Spui
 • Driehoekjes – Grote Halstraat
 • De Laan
 • Kerkplein (tijdelijke evenementenstalling)
 • Raamstraat
 • Buitenhof
 • Nobelstraat

THE LIFE I LIVE