Het moet vandaag, zaterdag 14 mei, zo’n 18.263 dagen geleden zijn dat Q65 de hit The Life I Live uitbracht. We spreken over 1966. Het nummer heeft de tand des tijds royaal doorstaan en wordt nog steeds veel gedraaid. Wie het refrein foutloos wil meezingen, hoeft maar langs het Almeloplein te rijden om daar de tekst monumentaal groot op de gevel terug te vinden.

Het Almeloplein is gevuld met Puchs, oude rockers met karakterkoppen, fans en winkelend publiek. De kiosk vlakbij de Lidl is het centrale punt van deze Q-day. De dj met zwart hemd en witte stropdas tuurt als Tony Soprano over de hoofden van de bezoekers. In de hoek staat een rollator. Enthousiaste vrijwilligers schenken koffie en limonade. Er is bittergarnituur en cake. Voor de liefhebbers zijn er ook roze koeken. ‘Het lijkt wel een gezellige begrafenis met al die cake en koffie, maar gelukkig dan zonder dooie’, wordt er achter me gefluisterd. Door de speakers schalt The Life I Live. De door Jay Baar, drummer van Q65, geschreven tekst hangt voor het raam van de kiosk. Een vrouw in een scootmobiel zingt de eerste regels op z’n Haags mee. ‘Sitting in my chair and thinking. Thinking of the crowd I’m in with’.

Oud bandleden Peter Vink (bassist), Frank Nuyens (gitarist) en Beer Klaasse (drums) worden omringd door fans en vakbroeders uit vroeger tijden. Joop Roelofs (gitarist) wordt aan z’n lederen jasje getrokken om cd’s en LP’s te signeren. Net als het begint te regenen begeeft het publiek zich richting de hoek Loevesteinlaan / Meppelweg. Niet voor de GRATIS GEHOORTEST die EnginEars daar aanbiedt, maar voor de onthulling van de boven deze zaak bevestigde THE LIFE I LIVE-geveltekst. De initiatiefnemers, beeldend kunstenaar Henk Augustijn en Charles Crown van Wijkplatform Morgenstond, staan er trots bij. De geveltekst is een mooie ode aan Q65 en het Nederbeat verleden van Den Haag Zuid-West. Het nummer zal nog lang nagalmen in Den Haag. Te beginnen op Tweede Pinksterdag, de dag dat Den Haag FM de Haagse Honderd uitzendt, met natuurlijk The Life I Live op nummer 1.

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE