We hebben een bar koude editie van THE LIFE I LIVE achter de rug. De bands speelden behalve sterren ook de nodige regen van de hemel. De bezoekers trotseerden weer en wind om de zesde editie van THE LIFE I LIVE Festival mee te maken. Wij kijken terug op een mooie editie waarbij we nog meer respect voor onze bezoekers en artiesten hebben, die ondanks de kou, regen en wind er weer een muzikaal feestelijk spektakel van hebben gemaakt.

© Jan Rijk – Dutchpix

Op de verschillende livepodia waren weer de neusjes van de popzalm te vinden. Er werd uit volle borst meegezongen bij o.a. Causes, Danny Vera, Sabrina Starke en Spinvis. De jonge schoolbandjes zette de SKOOLTAINER op het Buitenhof op zijn kop en toonden wederom dat zij klaar zijn om de pop- en festivalpodia te bestormen. Ware entertainers kwamen er daar naar boven, zo stond halverwege de avond de frontman van 509 zelfs zonder shirt te rocken in de Skooltainer. Ook het NUTSHUIS was uitermate populair met de warme klanken van Julie Scott, David Benjamin en natuurlijk Tim Akkerman.

De HOFPLAATS was een verstopt pareltje, heb jij ‘m gevonden? De kunstenaars van THE HAGUE STREET ART hebben drie Haagse iconen (Q65, Gruppo Sportivo en Pat Smith) onder het genot van de dansbare deuntjes van SNIESTER live geportretteerd!

© Jan Rijk – Dutchpix

Er werd uitbundig gedanst op HET PLEIN onder muzikale leiding van Soulbeach en DJ Boudewijn. De WIJNHAVEN was door de hoge omringende gebouwen een behoorlijk tochtgat. Dappere dansers werden door de stuwende muziek van St. Paul op temperatuur gehouden. Op het LANGE VOORHOUT ontstond later op de avond zelfs een mosh pit. Bij de PLAATS waande je je in de studio van PARKROAD CAFE met acts als Bas Paardekoper & The Blew Crue, Luminize, Danny Vera en Marc O’Reilly, het was een waar gitarenspektakel. Het NOORDEINDE was dit jaar het knusse hoekje waarbij de dansbare klanken van STUFF. Dandana en Playground Zer0 de voetjes van de vloer kregen. De zoetgevooisde stemmen van Janne Schra en Sabrina Starke brachten de klimatologische malheur naar de achtergrond.

© Joan van Nispen Totsevenaer

Op de GROTE MARKT is het altijd gezellig druk, en zo ook dit jaar, onder de parasols kon je namelijk droog genieten van een gevarieerd aanbod van funk, sixties, reggae en indie. Bij onder andere Bare Jams en Bombay ging het dak er maximaal vanaf!

THE LIFE I LIVE Festival 2016 was een legendarische avond waarbij de Hofstad gevuld werd met fijne muziek, top publiek en een feestelijke sfeer! Wij kijken alweer uit naar THE LIFE I LIVE 2017, ben jij er weer bij?

© Joan van Nispen Totsevenaer

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE