THE HAGUE STREET ART kijkt terug op een geslaagde demonstratie voor het project ‘eerbetoon Haagse iconen’ tijdens THE LIFE I LIVE Festival. Een korte terugblik op de avond:

‘Kijk dan, het hagelt moeilijk hard. Zo kan je echt niet gaan verven buiten.’

Het is een uur of vier ’s middags als we bijna de beslissing moeten nemen het event te cancellen. Een ‘live painting demonstratie’ is altijd afhankelijk van het weer. Spuitverf huilt dat het druipt als de ondergrond nat is, het is gewoonweg onmogelijk om zo een ‘mooi’ resultaat neer te zetten.

Maar… Na regen (en hagel) komt zonneschijn! Cliché, maar zeker niet minder waar. Na de laatste bui zag het er redelijk uit en ook de meteo dienst van ‘the Life I Live’ was positief gestemd. Snel inladen die bus en scheuren naar de binnenstad. Bij aankomst op locatie verliep alles soepel; de plek waar de organisatie ons had ingedeeld was super en alle materialen die wij nodig hadden stonden keurig voor ons opgesteld.

Na het opbouwen, klaarzetten en een snelle maaltijd konden de eerste lijnen uit de spuitbus worden gezet. De sfeer op de Hofplaats was relaxed; de ondernemers om ons heen waren zeer vriendelijk (yes, warme bakkies, dank!) en draaiden lekkere plaatjes. De avond kwam uiteraard wat langzaam op gang, maar toen er wat kleur in onze schilderingen was te zien kwamen de eerste nieuwsgierigen snel een praatje maken. Juist omdat het minder druk was vielen we extra goed op. De mensen die ondanks het weer de weg naar de binnenstad hadden gevonden waren goedgemutst en ook voor de aanwezige pers bleven wij niet onopgemerkt. Ok, we hebben 2 keer kort moeten schuilen voor een klein buitje maar verder was het prima te doen. Zowel de bezoekers en de artiesten waren te spreken over het eindresultaat van de kunstwerken:

De legendarische drummer Jay Baar (overleden in 1990) van Q 65 is geschilderd door artiest Roelof Schierbeek.

PAT SMITH geportretteerd door Sjors ‘maedist’ Kouthoofd.

De Haagse band GRUPPO SPORTIVO door Ringo Mollinger.

Voor het project ‘eerbetoon Haagse iconen’ worden er, dit jaar nog, enkele bekende Haagse koppen geportretteerd door middel van wandschilderingen.Dit gaat allemaal gebeuren in het stadsdeel centrum. Houd wanden en muren dus goed in de gaten.Check hieronder de swingende video edit van het project.

Artistieke groet en ‘see you on the streets!’

Instagram

Deel dit artikel

THE LIFE I LIVE